Asus se pustil do chlazení notebooku vodou

4. 9. 2015 12:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jan Konvalina

Herní notebooky jsou natolik extravagantní a technologicky na výši, že výrobci už mají problém přicházet s dosud neviděnými novinkami. MSI to zkusilo s mechanickou klávesnicí a Asus to zkouší s vodním chlazením.

Asus se pustil do chlazení notebooku vodou

Ano opravdu čtete dobře, Asus představil první notebook s vodním chlazením GX700. Tedy o no je to trošku složitější. Radiátor s kompresorem jsou ve formě poměrně velké dockovací stanice, která se bude připojovat ze zadní strany notebooku. Zatím není moc jasné, jak bude celý systém fungovat. Spekulační varianty jsou zatím dvě. Buď bude vodní chlazení sloužit k pouhému přetaktování procesoru a grafické karty, nebo bude potřeba vždy, kvůli nové mobilní grafické kartě Nvidia GeForce GTX 990M s velkým TDP.

Nyní od extrémů zpět k „obyčejným“ herním notebookům. Asus vylepšil i řadu G751. Ta v nejvyšší konfiguraci dostane nový procesor Intel Core i7 6820HK Skylake, GeForce GTX 980M a 17,3 palcový 4k displej s podporou G-Sync.

Asus ROG G752 stihne dorazit na trh ještě tento podzim za 1499 dolarů. GX700 by mohl stihnout tento rok za zatím neznámou, ale jistě poměrně astronomickou částku.

Zdroj:engadget.com

Krátké zprávy

Diskuse