HP oznámilo 3. generaci notebooků ProBook 400 G3 s 6. generací procesorů Intel Skylake

13. 9. 2015 09:14    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Viktor Péder

HP bude novou řadu notebooků nabízet s úhlopříčkami velikostí 13”, 14”, 15” a 17”. Pro bezpečnost dat, zde bude několik vestavěných bezpečnostních funkcím jako TPM a volitelná čtečka otisků prstů. Řada HP ProBook 440 G3 je nyní podle údajů výrobce až o 17 procent tenčí a o 12 procent lehčí než předchozí generace.

HP oznámilo 3. generaci notebooků ProBook 400 G3 s 6. generací procesorů Intel Skylake

Dle HP jsou vhodné pro společnosti všech velikostí, osloví však především malé a středně velké firmy. Dle mého soudu najdou své místo i u nejednoho studenta s vyššími nároky. Pro ochranu dat budou v noteboocích i další ochranné prvky jako HP BIOSphere, který nabízí ochranu firmwaru zařízení na úrovni BIOSu během startu systému a aktualizací BIOSu. HP Client Security poskytuje vícefaktorové ověření a šifrování pevného disku k uchování citlivých dat v bezpečí.

Notebooky nabídnou vybroušený povrch Gravity Black, který by měl být příjemný na dotyk, hliníkem vyztuženou plochu s klávesnicí a klávesnici HP Premium Keyboard odolnou proti polití. Uvnitř k nalezneme 6. generaci procesorů Intel nebo nejnovější APU AMD řady A 6. generace. Volitelně budou k dispozici FHD displej, dotykový displej a baterie s dlouhou životností. Všechny konfigurace budou k dispozici s Windows 10.

Dle výrobce prošla zařízení procesem HP Total Test, který zahrnuje více než 120.000 hodin testování, aby se ověřilo, že modely obstojí v zátěži pracovního i domácího použití.

Řada HP ProBook 400 by měla být dostupná v regionu EMEA v říjnu s cenami od 10.892,- Kč.

Krátké zprávy

Diskuse