Podle Intelu ztrácejí uživatelé v ČR čas čekáním na staré počítače

20. 9. 2015 08:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jiří Vaněk

Společnost Intel vypracovala průzkum mezi tuzemskými uživateli PC ve věku 15 - 70 let, průzkumu se zúčastnila tisícovka respondentů.

Podle Intelu ztrácejí uživatelé v ČR čas čekáním na staré počítače

Z průzkumy vyplývá, že více než polovina Čechů (57%) vlastní počítač starší pěti let, z toho cca 11% má PC starší 10 a více let.

Pokud by si účastníci průzkumu měli pořídit nový počítač, 39% z nich by si pořídilo notebook s úhlopříčkou větší než 14", 21% by sáhlo po stolním počítači, 15% by si koupilo zařízení 2v1 a 13% by zakoupilo notebook s úhlopříčkou 14" nebo méně.

Další otázkou průzkumu bylo, co uživatele nejvíce rozčiluje. Celých 21% si stěžovala na nízkou výdrž notebooku na baterii, 18% štve čekání na pomalé operace počítače a dalších 17% uvedlo pomalý start a náběh programů.

A co by respondenti uvítali u nových počítačů? 88% uvedlo vyšší výkon počítače, 84% zvýšení výdrže na baterii a 82% by uvítala bezdrátové připojení periferií (monitor, tiskárna,...). Bezdrátové nabíjení by pak uvítalo 3/4 respondentů. Naopak napojení PC na mozek či smysly či ovládání počítače gesty uživatele příliš nezajímá.

Zdroj: Tisková zpráva

Krátké zprávy

Diskuse