Microsoft bude prodávat svůj notebook Surface Book

16. 10. 2015 08:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jan Konvalina

Microsoft je a vždy byl především softwarová společnost a hardwaru se až na periférie a modely Surface příliš nevěnoval. Na nedávné konferenci však překvapil a představil svůj první notebook Surface Book.

Microsoft bude prodávat svůj notebook Surface Book

Surface Book disponuje netradiční úhlopříčkou 13,5 palců s nespecifikovaným rozlišením a ochraným sklem Gorilla Glass 4. Počítat však můžeme s Full HD a vyšším. Procesory budou výhradně od Intelu, jednat se bude o nejnovější generaci Skylake. Poměrně nečekané je i využití dedikovaných grafických karet od Nvidie. I tak by měl Surface Book vydržet na baterii až 12 hodin.

A vzhledem k trendu současné doby bude Surface Book fungovat i s odděleným displejem jako tablet. Obrazovka bude i otočná o 360 stupňů a může fungovat jako stojánek. V těle notebooku bude i plná konektorová výbava s USB a HDMI a podsvícená klávesnice.

Ceny však budou vyšší. Základní konfigurace s pouze integrovanou grafickou kartou Intel HD bude začínat na 1499 dolarech. Lepší modely s dedikovanou grafickou kartou Nvidia GeForce vyjde na 1899 dolarů.

Zdroj: liliputing.com

Krátké zprávy

Diskuse