Lenovo připravilo první profesionální Yogu

6. 12. 2015 14:14    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jan Konvalina

První Lenovo Yoga vyšel před zhruba 4mi roky a přinesl především otočný displej o 360 stupňů pro práci s dotykovou obrazovkou. Od té doby přišlo na trh přehršel variant s různě velkými displeji, provedením i hardwarem. Až nyní však Lenovo připravilo i pracovní stanici Yoga.

Lenovo připravilo první profesionální Yogu

Lenovo ThinkPad Yoga P40 je cílen především na umělce a profesionální grafiky. Základem je 14ti palcový displej s jemným rozlišením 2560 x 1440 pixelů. Displej je samozřejmě typu IPS pro co nejvěrnější barvy dobré pozorovací úhly. Hardwarová výbava je taky na vysoké úrovní. Procesor je Intel Core i7 generace Skylake, možná trochu škoda, že Lenovo nepoužilo nově vydané mobilní Xeony protože grafický čip bude výhradně od Nvidie ve formě profesionálního čipu Quadro M500M. Operační paměť bude mít kapacitu 16Gb a pevný disk bude ve formě 512GB SSD.

ThinkPad Yoga P40 se bude dodávat s dotykovým perem Wacom, které rozezná 2048 úrovní tlaku. Do těla se dále vešli 3 USB porty 3.0, mini DiyplayPort a HDMI. Stejně jako ostatní ThinkPady, ani zde nechybí typický touchpad pod klávesnicí a trackpoint.

Případní zájemci si však musí připravit 1399 dolarů.

Zdroj: liliputing.com

Krátké zprávy

Diskuse