Čínská firma Cube nabídne notebook s duálním OS

28. 12. 2015 08:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jan Konvalina

Čínským firmám se sice daří dobře konkurovat v oblasti mobilních telefonů, ale co se výroby notebooků týká, na Evropském trhu se jim zatím příliš prosadit nedaří. Zkoušejí to často alespoň poměrně bizarními modely, jako je Cube U1 cloud.

Čínská firma Cube nabídne notebook s duálním OS

Ten na první pohled hardwarové příliš nezaujme. Levný úsporný procesor Intel Atom Z3735F se stará o 1366 x 768 pixelů na 14.1 palcovém displeji. Zbylá výbava už se nese v duchu konfigurace a běžnosti. Pevný disk podle volby, Wi-Fi 802.11n, Bluetooth, HDMi port a slot na SD karty. To v čem Cube U1 Cloud vynikne je především softwarová stránka.

U1 Cloud totiž dostane dva operační systémy. Vedle Windows 10 půjde použít i jistá verze Androidu, kterou výrobce označil jako Remix OS. Ten bude upraven tak aby šel používat i na běžném počítači, půjde použít i více aplikací zároveň. Tedy jistá funkce splitscreen. A to nejdůležitější, Remix OS bude mít přístup ke stům tisícům aplikací z obchodu Google Play.

Nakupovat dnes v Číně není výraznější problém, ani cena, která bývá někdy až podezřele výhodná. Jediný háček tak bude v často neexistující záruce a někdy vysokému CLU.

Zdroj: liliputing.com

Krátké zprávy

Diskuse