HP představilo velmi tenký a lehký firemní notebook s Core M vPro

11. 1. 2016 20:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jiří Vaněk

HP se pochlubilo novým notebookem HP EliteBook Folio, který vyniká především nízkou hmotností a velmi tenkým tělem, určeným primárně pro firemní nasazení.

HP představilo velmi tenký a lehký firemní notebook s Core M vPro

Úhlopříčka displeje tohoto notebooku činní 12,5", který obklopuje hliníkové tělo. Odolnost celého notebooku HP dokládá testy MILD-STD. Displej je bezrámečkový a volitelně může mít rozlišení až Ultra HD. Notebook má i dva nové USB typu C porty se standardem Thunderbolt 3.

Notebook pohání procesory Intel Core M vPro, díky čemuž si notebook vystačí s pasivním chlazením a jeho výdrž na baterii dosahuje až 10 hodin. Nadprůměrný je také zvukový projev notebooky, kde díky spolupráci se společností Bang & Olufsen a použití čtyř reproduktorů, lze notebook použít jako skupinový reproduktor pro konference.

Vedle notebooku Elitebook Folio uvedlo HP i další zástupce firemní řady: Elite x2, HP EliteBook 1040 G3, řadu notebooků HP EliteBook 800 G3.

HP EliteBook Folio bude v prodeji v ČR od března s cenou od 999 Eur, HP EliteBook 1040 G3 je v prodeji od ledna za ceny začínající na 899 Eurech a řada notebooků HP EliteBook G3 bude v prodeji rovněž od ledna za ceny od 799 Eur.

Krátké zprávy

Diskuse