Acer představil nového zástupce řady Aspire Switch, s 6. generací Intel Core M

14. 1. 2016 08:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jiří Vaněk

Společnost Acer představila nového zástupce řady zařízení 2-v-1 - Acer Aspire Switch 12 S. Jedná se o 12,5" zařízení, které pohání procesory Intel Core M šesté generace a je dodáváno s operačním systémem Windows 10 a volitelně i s 4K rozlišením.

Acer představil nového zástupce řady Aspire Switch, s 6. generací Intel Core M

Tělo notebooku je z eloxovaného hliníku. U zařízení je také použita speciální anténa Acer ExoAmp, jenž by měla zaručit stabilnější a spolehlivější připojení. Displej s rozlišením 3840 x 2160 pixelů využívá technologie IPS a je kryt sklem Gorilla Glass 4.

Tablet je ke klávesnicí připojen třetí generací pantů Acer Snap Hinge. Propojení mezi tabletem a základnou probíhá rychlostí až 6 Gb/s. Aspire Switch 12 S disponuje také portem Thunderbolt 3 prostřednictvím konektoru USB-C, který zaručuje rychlé nabíjení i přenos dat. Pomocí tohoto rozhraní lze také využít volitelný dock pro vyšší grafický výkon s označením Acer Graphics Dock. Nechybí také dva USB 3.0 porty, microHDMI nebo čtečka microSD karet.

Přítomna je také 3D kamera Intel RealSense R200, kterou lze využít i pro trojrozměrné skenování. Hmotnost tabletu je 800 gramů, s klávesnicovým dokem pak 1 400 gramů.

Notebooky budou v ČR v prodeji v dubnu 2016 za ceny začínající na 34 990,- Kč.

Zdroj: Tisková zpráva

Krátké zprávy

Diskuse