Panasonic představil cenově dostupný ToughPad

13. 1. 2016 12:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jan Konvalina

Firma Panasonic se už na evropském trhu zaměřuje pouze na prodej tabletů a notebooků se zvýšenou odolností z řady ToughBook a ToughPad. Ty kromě vynikající odolnosti disponují však i velmi vysokou cenou. Panasonic se tak nižší řadou pokusí zaujmout i méně movité zákazníky.

Panasonic představil cenově dostupný ToughPad

Na veletrhu CES nově představený Panasonic FZ-ToughPad Q1 by totiž měl mít mnohem nižší cenovku a přitom si zachovat co nejvíce vlastností dražších modelů. I tak nabídne šasi z hořčíkové slitiny, plně pasivní chlazení, dotykový displej a vyšší odolnost.

Nejlevnější konfigurace dostane procesor Intel Celeron N2807 architektury Bay Trail, 4GB RAM, a pouze 64GB úložiště. Pokud by taková, dnes už podprůměrná konfigurace nestačila, je možné dosáhnout až na procesor Intel Core i5 4302Y architektury Haswell, 8GB RAM a 256GB SSD úložiště.

Společný budou mít 12,5 palcový displej s Full HD rozlišením, 4G modem, čtečku SD karet a dokonce GPS modul. Cena však i u nejlevnější verze bude 1000 dolarů. Ta je stále až o dvě třetiny nad konkurenčními zařízeními, ale zde se platí za kvalitní konstrukci a odolnost. Dokonce i podsvícená klávesnice a dotykové pero je za příplatek

Zdroj: liliputing.com

Krátké zprávy

Diskuse