Lenovo ThinkPad X1 YOGA - nový profesionální konvertibilní notebook

16. 2. 2016 12:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jiří Vaněk

Lenovo představilo nového zástupce svých konvertibilních notebooků Yoga, který je určený pro firemní nasazení. Nové zařízení nese označení Lenovo ThinkPad X1 YOGA.

Lenovo ThinkPad X1 YOGA - nový profesionální konvertibilní notebook

Nový ThinkPad X1 YOGA kombinuje vlastnosti zařízení ThinkPad a YOGA. Díky speciálnímu pantu lze notebook používat ve čtyřech režimech Notebook, Tablet, Stojánek a Stan. Stejně jako ostatní zařízení ThinkPad nabídne odolnou konstrukci s 14" displejem a hmotností 1,27 kg.

Dotykový displej využívá technologie IPS nebo OLED a má rozlišení až WQHD (2560 x 1440). O dostatek výpočetního výkonu se stará procesor Intel Core i7 vPro s až 16 GB DDR3 RAM. Pro ukládání dat je použit NWMe SSD s kapacitou až 1 TB. K notebooku je dodáván operační systém Windows 10 Pro.

Pro připojení nechybí WiFi nebo volitelně 4G LTE modem. Notebook je také vybaven perem Active Pen. Z konektorů zde najdeme tři USB 3.0 porty, HDMI, mini DisplayPort a podporu dokovacích stanic WiGig a OneLink+. Samozřejmostí je pro firemní notebook TPM čip či čtečka otisků prstů.

Notebook Lenovo ThinkPad X1 YOGA bude v ČR dostupný od poloviny února za ceny od 53 990 Kč s DPH. Modely s OLED displejem přijdou v druhém čtvrtletí 2016 za zatím nespecifikovanou cenu.

Zdroj: Tisková zpráva

Lenovo ThinkPad X1 YOGALenovo ThinkPad X1 YOGALenovo ThinkPad X1 YOGA
Krátké zprávy

Diskuse