Toshiba Satellite Pro A50-C - profi notebook s CPU Intel Core 6. generace a zárukou 3 roky

5. 5. 2016 06:33    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Viktor Péder

Toshiba představuje na českém a slovenském trhu profi notebook Satellite Pro A50-C mezi jehož zbraně patří matný 15“ FullHD antireflexní displej, klávesnice odolná proti polití a nadstandardní záruka. Stále méně častou součástí moderních notebooků je vestavěná optická mechanika pro čtení a zápis DVD disků, kterou ale stále mnoho zákazníků vyžaduje.

Toshiba Satellite Pro A50-C - profi notebook s CPU Intel Core 6. generace a zárukou 3 roky

Procesory lze volit mezi Intel Core i5 a i7 6. generace, operační paměť RAM 4 až 8 GB. Uložným zařízením může být klasický HDD i rychlejší a mechanicky odolnější SSD. Zobrazení zajišťuje integrovaná grafika Intel nebo samostatná NVIDIA GeForce 930M. Notebooky Toshiba Satellite Pro A50-C jsou určeny především pro firemní použití, proto jsou vybaveny čtečkou otisků prstů a čtečkou Smart karet, bezpečnost dále posiluje TPM čip. Mezi další rozhraní patří bezdrátové moduly WiFi™ a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.0 a Intel® WiDi Pro. Výčet drátových konektorů zahrnuje HDMI, VGA, 2× USB 3.0, 2x USB 2.0, RJ-45 (LAN), Combo Audio Jack a přítomna je i čtečka SD.

Šasi je vyrobeno z tvrzeného plastu, kovové jsou jen panty. Notebook však prošel sérií zátěžových testů Highly Accelerated Life Tests (HALT) německého zkušebního ústavu TÜV Rheinland. Na základě testů poskytuje Toshiba již v základu ke všem aktuálně uváděným konfiguracím modelu Satellite Pro A50-C vedle tříleté záruční doby také roční Záruku spolehlivosti (vrácení celé pořizovací ceny, pokud během prvního roku od zakoupení notebook vypoví službu vinou výrobní vady).

Na sklady prodejců Toshiba nabídne 6 základních konfigurací, pokud ovšem větší zákazník projeví zájem o jinou, vlastní konfiguraci, Toshiba zajistí výrobu takového notebooku na míru od 20ti kusů. Firemním zákazníkům je uzpůsobena i nabídka operačních systémů, v základu Microsoft Windows 7 Pro, přibaleny jsou DVD disky s Windows 10 64bit Pro.

Krátké zprávy

Diskuse