Toshiba Tecra A50-C - profesionální hliníkový notebook s matným 15'' Full HD displejem

17. 6. 2016 06:42    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Viktor Péder

Společnost Toshiba představila poprvé na českém a slovenském trhu profesionální notebook Tecra A50-C. Jedná se o nový koncept notebooku s matným 15″ Full HD displejem, který designem vychází z magneziové řady Tecra Z50. Novinka je zasazena do šasi vyrobeného z kombinace hliníku a tvrzeného plastu.

Toshiba Tecra A50-C - profesionální hliníkový notebook s matným 15'' Full HD displejem

Srdcem prvních dvou konfigurací Tecra A50-C jsou procesory 6. generace Intel Core i5-6200U a Core i7-6500U. Obě mají integrováno 8 GB operační paměti, SSD disk s kapacitou 256 GB a optickou mechaniku pro čtení a zápis DVD disků. O grafické operace se stará dedikovaná karta NVIDIA GeForce 930M. Toshiba také nabízí dodání vlastní konfigurace notebooku na míru již od 20 kusů.

Na spodní straně notebooku je vestavěn dokovací port. Dokovací stanice je pro všechny profesionální notebooky Toshiba jednotná. Bezpečnost dat zajišťuje vlastní Toshiba BIOS s nadstandardními možnostmi, čtečka otisků prstů a TPM čip. Klávesnice je odolná proti polití a vybavena možností podsvívcení. Obě konfiguraci nabízejí licence jak na Window 7 Pro tak Windows 10 Pro 64 bit.

Notebooky Toshiba procházejí před uvedením na trh tesy odolnosti v nezávislém německém zkušebním ústavu TÜV Rheinland. Výrobce poskytuje pro tento model v ČR tříletý záruční servis onsite (s opravou u zákazníka) a zároveň roční Záruku Spolehlivosti (nárok na vrácení celé kupní ceny přístroje pokud notebook vypoví službu výrobní vadou).

Krátké zprávy

Diskuse