ASUS ZenBook Flip UX360CA - první překlápěcí Zenbook, s Intel Core m3 a IPS displejem

28. 5. 2016 06:51    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Viktor Péder

ASUS začal v Česku prodávat zařízení ZenBook Flip UX360CA, první model z prémiové řady ZenBook v konvertibilním provedení. Zásluhou procesoru Intel Core M3 s pasivním chlazením je notebook naprosto tichý. Výkon procesoru podporuje až 8 GB operační paměti a také SSD zajištující rychlý přístup k datům. Dle výrobce nabídne až 12 hod. výdrž na baterie.

ASUS ZenBook Flip UX360CA - první překlápěcí Zenbook, s Intel Core m3 a IPS displejem

Otočné víko je vybaveno dotykovým displejem 13,3" s rozlišením Full HD (1920 × 1080) a technologií IPS (in-plane switching) zaručující široké pozorovací úhly a v porovnání s TN i lepší kontrast a reprodukci barev. Výrbce udává barevný gamut pokrývající 72 % barevného prostoru NTSC.

Na notebooku najdete také microHDMI port, slot na paměťové karty, dva porty USB 3.0 typu A a oboustranný port USB 3.1 typu C pro rychlé a snadné připojení k stávajícím i novým externím zařízením.

Konstrukce a vzhled zdědili všechny prvky tradičního designu řady ZenBook. Tělo notebooku je vyrobeno z jediného bloku hliníku. Díky tenkému profilu 13,9 mm a hmotnosti jen 1,3 kg jde o snadno přenosné zařízení.

K dispozici je ve zlaté a šedé barevné variantě. V závislosti na konfiguraci se prodává za ceny od 19 990 do 26 990 Kč s DPH. V nabídce jsou 4 varianty rozdílné především velikostí RAM, SSD, barvou a nejdražší Win 10 Pro oproti Home u levnějších.

Krátké zprávy

Diskuse