Univerzální dokovací stanice Toshiba Thunderbolt 3, určena pro prémiové notebooky

4. 8. 2017 06:41    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Viktor Péder

Nová dokovací stanice je výrobcem určena pro notebooky Toshiba Portégé X20W-D, Portégé X30-D, a Tecra X40-D. Vzhledem k univerzálnosti technologie, by však měla fungovat i s dalšími notebooky, které disponují USB Type C / Thunderbolt 3 rozhraním. Některé notebooky lze stejným propojovacím kabelem (přes který tečou i data) i napájet a dobíjet baterii.

Univerzální dokovací stanice Toshiba Thunderbolt 3, určena pro prémiové notebooky

V nabídce portů doku jsou 2 x HDMI, 4 x USB 3.0 (1x s podporou nabíjení připojených zařízení i v režimu spánku), 2 x USB Type-C , DisplayPort, Mini DisplayPort, VGA, LAN a audio konektor pro připojení sluchátek a mikrofonu.

S dokovací stanicí Toshiba Thunderbolt 3 lze současně pracovat se dvěma 4K monitory. Celkem lze při práci s dokem využívat až tři externí monitory nebo dva monitory v kombinaci s displejem notebooku.

Poněkud přemrštěná mi ovšem připadá ohlášená koncová cena. Toshiba stanici nabízí prostřednictvím autorizovaných prodejců za doporučenou koncovou cenu 9.790,- Kč, resp. 359 €. Klasické (připojované konektorem umístěným na spodku notebooku) dokovací stanice, které jsou dle mého soudu ergonomicky praktičtější, se běžně nabízejí v cenách okolo 2,5 až 3,5 tisíc Kč, přestože bývají určeny pro menší specifický okruh modelů notebooků.

Krátké zprávy . Příslušenství

Diskuse