Acer uvedl tři nové dotykové modely s nejnovějšími procesory Intel Core z 8. generace

1. 9. 2017 06:44    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Viktor Péder

Swift 5 je ultratenký a ultralehký notebook s hmotností pod 1 kg. Spin 5 nabízí konvertibilní tělo s displejem otočným o 365 stupňů. Switch 7 Black Edition svojí konstrukcí tabletu s odnímatelnou klávesnicí navazuje na svého předchůdce, který od naší redakce získal ocenění.

Acer uvedl tři nové dotykové modely s nejnovějšími procesory Intel Core z 8. generace

Acer o modelu Switch 7 Black Edition říká, že jde o první bezventilátorový notebook 2 v 1 s dedikovanou grafikou a já k tomu dodávám, ba co víc, jde o přeci o tablet. Jedná se o grafický čip NVIDIA GeForce MX150, který je určen především pro práci a konzumaci obsahu z internetu. CPU i GPU jsou chlazeny pasivním kapalinovým okruhem. Samotné tělo tabletu bez klávesnice váží necelých 1,15 kg. Acer tento model vybavil jako první patentovaným stojanem Acer AutoStand, který se automaticky vysouvá a umožňuje tak jednou rukou nastavit pracovní náklon 13,5" IPS displeje s rozlišením 2 256 × 1 504 pixelů. Vybaven je i vestavěným stylusem vybaveným technologii Wacom EMR s citlivostí na 4096 úrovní tlaku a úhel naklonění, a to vše bez nutnosti baterie. Tablet / notebook lze zapnout přiložením prstu ke čtečce otisku prstu.

Swift 5 je notebookem s klasickou konstrukcí a i přesto, nebo možná právě proto je dokonce i lehčí než jeho výše popsaný kolega, váží necelý 1 kg. Jeho tělo je vyrobeno ze slitiny hořčíku a lithia pro vrchní a spodní kryt a slitiny hořčíku a hliníku pro pracovní ploch, kam uživatelé pokládají své dlaně. Klávesnice je podsvícená, dle mého soudu dnes již nezbytnost pro notebook, který má být dobře prodejný. Dotykový 14" displej s Full-HD rozlišením nabízí technologii IPS.

Spin 5 je vybaven kovovým tělem vyráběným ve dvou velikostech. 13 i 15 palcové verze nabízejí dotykové Full-HD displeje s podporou volitelného aktivního pera / stylusu. Konstrukce notebooku nabízí otočení displeje o 365 stupňů. Menší varianta váží 1,5 kg a je tlustá 15,9 mm, hodnoty pro větší variantu jsou 2 kg a 17,9 mm. Konfigurace zvládnou až 16 GB RAM a podle výrobce až 13 hodin provozu na baterii. Větší model nabídne volitelně i NVIDIA GeForce GTX 1050 grafický čip, se kterým si lze i solidně užít hraní. S certifikací Skype for Business má zabudovány čtyři mikrofony aby hlasová asistentka Cortana dobře slyšela až 4 metry (údaj výrobce).

Všechny jmenované modely budou nabízet nejnovější 8. generaci procesorů Intel Core a operační systém Windows 10. Spin 5 by měl být na trhu dostupný již tento měsíc v cenách od necelých 900 EUR za menší model a cca 1000 EUR za větší variantu. Další dva jmenované modely budou v prodeji až na konci roku, Switch 7 za bezmála 2000 EUR, Swift 5 za cca 1100 EUR. Kurz koruny se po ukončení intervencí ČNB vyvíjí pro zákazníky příznivě, takže česká cena ke konci roku může být teoreticky ještě o něco příjemnější.

Krátké zprávy

Diskuse