Prémiové notebooky vyráběné CNC stroji, HP Spectre druhé generace

5. 10. 2017 06:43    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Viktor Péder

HP oznámilo dva nové notebooky, ze své prémiové řady pro koncové zákazníky. HP Spectre 13 a HP Spectre x360 jsou, oproti dosavadním konvencím, prezentovány jako elegantnější díky hranatějšímu designu. Jejich těla tvoří kombinace hliníku obráběného CNC stroji a karbonu.

Prémiové notebooky vyráběné CNC stroji, HP Spectre druhé generace

Přední výrobci notebooků se rok co rok předhánějí v tom, kdo vyrobí nejtenčí notebook na světě. Aktuálně to HP tvrdí o svém modelu Spectre 13. Důležité jsou ale i další parametry a vlastnosti a teprve celek rozhoduje o tom, zdali bude notebook na trhu úspěšný a svým zákazníkům prospěšný.

HP Spectre 13 bude nabízen v keramické bílé se světle zlatými leštěnými prvky a v matné tmavé šedostříbrné s měděnými leštěnými prvky. Reproduktory údajně vyplňují celý prostor nad klávesnicí, což by mělo přispět ke kvalitě projevu, testy ukážou. Klávesnice je podsvícená, dnes téměř základní požadavek praktického notebooku. Baterie by měla dokázat udržet notebook v chodu až 11,5 hodiny (údaj výrobce). Na 50% kapacity půjde baterii dobít za 30 minut, pak se dobíjecí výkon sníží (kvůli delší životnosti baterie).

HP Spectre x360, jako svou největší přednost, uvádí výdrž až 16,5 hodiny na baterii, čímž se aktuálně řadí na vrchol konvertibilních zařízení (LCD otočné o 365°) se čtyřjádrovým procesorem. Dále se snaží upoutat pozornost volitelnou nabídkou integrované bezpečnostní vrstvy LCD, která má za úkol zamezit nechtěnému sledování údajů na obrazovce z bočních úhlu (např. při cestování letadlem), stiskem jednoho tlačítka. Vedle přírodní stříbrné nebo matné tmavé šedostříbrné s měděnými prvky, bude nabízen i v limitované edici růžovozlaté barvy. Stylus / pero Windows Ink Certified nabídne funkce simultánního použití s dotykovým ovládáním a citlivost na změny tlaku. S nabíjením přes USB-C, dokáže pero po 15 vteřinách nabíjení pracovat až 198 minut (údaj výrobce).

Na elegantnosti dodá oběma modelům minimalistický rámeček kolem displeje (13"), chráněného tvrzeným sklem Corning Gorilla Glass NBT. Další společnou nabídkou bude nejnovější 8. generace procesorů Intel Core i5 a i7. Shodná je i kapacita dostupných úložných prostor, kde HP slibuje až 1TB SSD a max. 16GB RAM.

V ČR se notebooky dostanou na trh v listopadu za ceny od 34.990,- Kč za HP Spectre 13 a 29.990,- Kč za HP Spectre x360.

Krátké zprávy

Diskuse