Acer prodává 3D brýle se dvěma ovladači, fungují s notebooky s grafikou GTX 1060 a lepší

15. 12. 2017 06:33    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Viktor Péder

Acer Windows Mixed Reality Headset AH101 s bezdrátovými pohybovými ovladači, to je oficiální název zajímavé sady pro virtuální realitu, kterou lze již koupit i v ČR a SK. K jeho použití je oficiálně potřeba notebook s grafickou kartou NVIDIA GeForce GTX 1060 (nebo lepší) a Windows 10 s aktualizací Fall Creators Update (RS3).

Acer prodává 3D brýle se dvěma ovladači, fungují s notebooky s grafikou GTX 1060 a lepší

Sada umožňuje interakci pomocí dvou přiložených ovladačů do rukou, otáčení hlavy i pohybu celého těla a pomocí hlasu. Umožňuje používat i tradiční příslušenství jako je myš a klávesnice. Pohybové ovladače komunikují pomocí Bluetooth, díky nim lze používat virtuální objekty. Vybaveny jsou tlačítkem Windows 10, touchpadem a tlačítkem pro uchopení virtuálních věcí. Sada diod na obvodu ovladačů nejen působí futuristicky, ale má i praktické využití pro synchronizaci s brýlemi.

Acer Windows Mixed Reality Headset AH101
Acer Windows Mixed Reality Headset AH101

Headset váží pouhých 608 g. Dvojice 2,89" LCD displejů s obnovovací frekvencí 90 Hz disponuje rozlišením 1440 × 1440 pixelů pro každé oko a poskytuje úhel výhledu 95°. K notebooku se připojuje prostřednictvím 4 metry dlouhého kabelu s konektory HDMI 2.0 pro přenos obrazu a USB 3.0 pro data. Na rozdíl od dříve uvedených konkurenčních řešení nepotřebuje ke své práci žádné externí moduly pro kalibraci v prostoru, většinu práce odvedou dvě kamery na vnější straně brýlí, celá sada je i díky tomu téměř o polovinu levnější.

Headset Acer Windows Mixed Reality AH101 včetně dvou ovladačů do ryky jsou již v ČR a SK k dispozici za doporučenou koncovou cenu 11.990 Kč respektive 459 € včetně DPH.

Krátké zprávy . Příslušenství

Diskuse