Notebook s proceosrem AMD Ryzen by měl jít v ČR koupit ještě tento rok

19. 12. 2017 06:33    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Viktor Péder

Jedná se konkrétně o mobilní proceosr AMD Ryzen 5 2500U a ještě do konce roku, notebooky s tímto procesorem, slibuje v ČR naskladnit HP. U té příležitosti jsem se zeptal i dalších výrobců, jaké mají plány s uvedeným procesorem ve svých noteboocích.

Notebook s proceosrem AMD Ryzen by měl jít v ČR koupit ještě tento rok

První konfigurací v ČR tedy bude pravděpodobně notebook HP s označením HP ENVY x360 15-bq100nc. Stručný souhrn konfigurace je následující: Procesor: AMD Ryzen 5 2500U, Displej: 39,6 cm (15,6") IPS Full HD dotykový (1920 x 1080), Paměť: 8 GB DDR4, Pevný disk: 256 GB M.2 SSD NVMe, Grafická karta: AMD Radeon RX Vega 8, Rozhraní: USB-C, USB 3.1, WiFi ac, Bluetooth, HDMI, touchpad, FullHD IR webkamera, čtečka SD karet, zvuk Bang & Olufsen, podsvícená numerická klávesnice, Barva: Dark Ash Silver, Záruka: 2 roky. Notebooky už jsou údajně na cestě a naskladněny by měly být každým dnem. Doporučená koncová cena 21.990,- Kč včetně DPH.

Acer a Lenovo počítá s procesory AMD Ryzen pro notebooky v únoru 2018. Bližší konfigurace zatím nejsou veřejně k dispozici.

DELL běžně v noteboocích AMD procesory dodává, ale spíše ve světě, protože v ČR byl zatím malý zájem prodejců. S AMD Ryzen mají v DELLu momentálně jen desktopy Optiplex, ale po novém roce se pravděpodobně něco chystá.

Fujitsu v nejbližším čtvrtletí s procesory AMD Ryzen nepočítá, nicméně v příštím roce jsou na obzoru očekávány velké změny v nabídce a stát se může cokoliv.

MSI se specializuje na herní notebooky a momentálně dodávají výhradně procesory Intel a spíše už se chystají na novou 6-ti jádrovou řadu právě od Intelu. Ryzen vnímají spíše jako pracovní procesor a tak prozatím není v nejbližším plánu.

Toshiba zatím v nejbližším výhledu AMD Ryzen nemá.

Asus se k mému dotazu na procesory AMD Ryzen doposud nevyjádřil, ale osobně odhaduji podobný vývoj jako u Aceru a Lenova.

V našem článku z rubriky technologie se dočtete, co umí mobilní procesor AMD Ryzen 5 2500U.

Krátké zprávy

Diskuse