Středně odolný notebook Panasonic Toughbook CF-54 dostal novější komponenty

20. 12. 2017 06:26    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Viktor Péder

Unikátní tělo notebooku s integrovaným madlem pro nošení je vyrobené ze slitiny magnesia. Přestože je v tomto (vnějším) provedení na trhu už několik let, Panasonic ho navrhl tak, aby jeho útroby mohly nabízet i novější komponenty. Pro závěr roku tedy výrobce ohlásil nejnovější verzi výbavy.

Středně odolný notebook Panasonic Toughbook CF-54 dostal novější komponenty

Nejzásadnější změnu prodělala nabídka procesoru, tím je aktuálně Intel Core i5-7300U vPro z předposlední a stále hojně používané generace mobilních procesorů navržených pro notebooky. Starší datum konstrukce notebooku je poznat také podle toho, že stále nabízí DVD mechaniku, která je ovšem umístěna v multifunkční zásuvce, kam lze vložit i druhou baterii a to u pracovních notebooků bude dávat ještě dlouho smysl, výdrž tak lze prodloužit až na 17 hodin (údaj výrobce).

Svou konstrukcí je notebook určen pro pracovníky, kteří svůj počítač potřebují nejen často přenášet, ale pracovat s ním i v jiném prostředí než je kancelář nebo kavárna. Hodí se pro práci na dílně, stavbě nebo v lehkém terénu. Výrobce deklaruje odolnost proti pádu z výšky 76 cm.

Velikost notebooku je dána 14” displejem (dle mého soudu ideální velikost pro časté nošení a práci). LCD je nabízeno ve třech rozlišeních, HD (1366x768), Full HD (1920x1080) a Full HD s kapacitním dotykem.

notebook Panasonic Toughbook CF-54
notebook Panasonic Toughbook CF-54

Lidé pracující s diagnostiku nebo nastavující nejrůznější stroje a zařízení, asi nejvíce ocení True Serial port. Mezi další porty patří klasika jako VGA, HDMI, LAN, USB 3.0 a SD. V notebooku je i prostor pro jeden volitelný port dle volby zákazníka. Notebook je dodáván s dokovacím konektorem pro umístění do vozidla nebo na stůl, volitelnou duální anténou 4G LTE, bezkontaktní čtečkou čipových karet a čtečkou otisku prstu. V notebooku může být HDD i SSD, až 32 GB RAM, webkamera i podsvícená klávesnice (volitelné možnosti). Všechny konfigurace jsou vybaveny operačním systémem Windows 10 Pro.

notebook Panasonic Toughbook CF-54 - porty
notebook Panasonic Toughbook CF-54 - porty

Panasonic nabízí 3 roky záruky s garancí opravy do 96 hodin. Záruku lze rozšířit až na 5 let, včetně záruky na baterii. Nabízena je i příplatková záruka proti náhodnému poškození. Ceny začínají na částce 1.544 EUR bez DPH. Dle vybavení se ceny mohou vyšplhat klidně i na dvojnásobek.

Krátké zprávy

Diskuse