ASUS XG Station Pro - připojení desktopové grafické karty k notebooku

20. 3. 2018 06:39    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Viktor Péder

Celohliníková konstrukce pro Asus XG Station Pro byla navržena ve spolupráci s In Win, výrobcem počítačových skříní. Zařízení lze osadit grafickými kartami o velikosti až 2,5 slotu. Externí 330W napájecí adaptér usnadňuje chlazení karty oproti předchozím generacím, a zároveň snižuje celkové rozměry.

ASUS XG Station Pro - připojení desktopové grafické karty k notebooku

K útrobám zařízen se dostanete přes odnímatelné horní a boční panely. Uvnitř zařízení jsou i odnímatelné filtry prachu. Pro pomoc chlazení grafické karty jsou uvnitř boxu umístěny dva 120mm ventilátory, které se automaticky zapínají podle vnitřní teploty. Při nízkém vytížení může zařízení pracovat zcela tiše. Vizuální efekt lze dokreslit díky RGB LED osvětlení, kompatibilnímu s ASUS Aura Sync.

Stanice XG Station Pro je vybavena portem Thunderbolt 3, který poskytuje rychlost přenosu dat až 40 Gb/s. Thunderbolt 3 kabel o délce 1,5 metru je součástí balení. Výrobce udává kompatibilitu s grafickými kartami NVIDIA GeForce GTX 900 nebo lepší a AMD Radeon R9 nebo lepší, aktuálně tedy i včetně řady NVIDIA GeForce GTX 10 a AMD Radeon RX Vega.

Rozměry zřízení jsou 375 x 107 x 205 mm a váží 2,95 kg. Novinka se již prodává v ČR i SK za 9.499,- Kč, resp. 372,50 euro s DPH. Poloviční cena by dle mého soudu dávala výrazně vyšší šance na úspěch. Jak reálně zařízení funguje, již brzy ověříme v redakčním testu.

Krátké zprávy . Příslušenství

Diskuse