Toshiba nabídne notebooky se skutečně matným dotykem, Cell-In-Touch, bez přídavné fólie

23. 3. 2018 06:41    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Viktor Péder

Většina současných notebooků s dotykovou obrazovku má lesklý povrch, je to dáno dostupnou technologií, potřebou pro detekci prstů nebo aktivních per, přídavným sklem. Stejně, jako móda lesklých povrchů téměř vymizela z tradičních notebooků, z praktických důvodů, Toshiba se snaží vnést matný povrch i do dotykových zařízení, protože méně zrcadlí nechtěné obrazy okolí, na displeji notebooku.

Toshiba nabídne notebooky se skutečně matným dotykem, Cell-In-Touch, bez přídavné fólie

První pokusy byly řešeny přídavnou matnou fólií, to ale sebou navíc přinášelo další nežádoucí gramy k celkové hmotnosti notebooků a jiné problémy spojené s údržbou. Nyní Toshiba ohlásila nové řešení, jmenuje se Cell-In-Touch a jde více k jádru problému. Jmenovaná technologie spočívá v zabudování dotykového rozhraní přímo do nitra displeje, to usnadňuje použití matných displejů, tradičnějším způsobem, s menší hmotností a výrazně menším zrcadlením okolního prostředí.

Toshiba se aktuálně specializuje převážně na pracovní notebooky, kde je poptávka po matných displejích ještě výraznější než u koncových zákazníků. Jako první nabídne japonský výrobce technologii Cell-In-Touch ve svých prémiových modelech notebooků Portégé X30 a Tecra X40.

Krátké zprávy . Technologie

Diskuse