Firemní notebook s 8. generací procesorů Intel, Toshiba Portégé Z30-E

2. 5. 2018 20:20    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Viktor Péder

Nejnovější generace procesorů se do notebooků určených primárně pro firemní (korporátní) využití dostávají většinou o něco později než do notebooků zaměřených spíše na domácnosti nebo malé firmy. Některé z procesorů Intel Core 8. generace už na trhu nějakou dobu jsou, takže v Toshibě už uzrál čas na oznámení omlazené generace 13-ti palcového notebooku.

Firemní notebook s 8. generací procesorů Intel, Toshiba Portégé Z30-E

13,3" notebook s magnesiovým tělem o rozměrech 316 x 227 x 18 mm začíná na váze 1,2 kg, dle konfigurace (údaje výrobce). Nosným prvek, určujícím velikost notebooku, je matný displej s LED podsvícením a 16:9 FullHD nebo HD rozlišením.

Podle dostupných informací, budou zprvu dostupné 3 základní konfigurace, 2 s procesorem Intel Core i5-8250U a jedna nejdražší s Intel Core i7-8550U. Nabízená operační paměť DDR4 RAM bude v kapacitách 8 a 16 GB, nejvyšší technologicky dostupná 32 GB k rozšíření. Kapacita SSD je ve všech případech 256 GB.


Z dostupných rozhraní, patří mezi nejdůležitější ve firemním segmentu, konektor pro připojení k fyzické sítí RJ45 (stále častěji mizející) a klasické dokovací rozhraní (kompatibilní s dalšími modely notebooků Toshiba). Pro připojení starších projektorů je zde stále VGA konektor. Další rozhraní jsou 1x HDMI, 3x USB 3.0 a 1x kombinovaný audio jack a čtečka SD karet. Bezdrátová rozhraní WiFi 802.11ac+agn a Bluetooth 4.2. Z pohledu ochrany citlivých dat jsou důležité parametry jako TPM, SmartCard a čtečka otisku prstu.


Toshiba se chlubí testy H.A.L.T. (zrychlený test dlouhodobé odolnosti), které simulují přibližně 3 roky intenzivního používání. Tyto prověrky německého zkušebního ústavu TÜV Rheinland zahrnují mimo jiné test pádu, polití a tlaku na víko přístroje.

Které konfigurace, kdy a za jaké ceny by se měly dostat do ČR, se zatím ještě přesně neví, nicméně by se tek mělo stát ještě v tomto (druhém) čtvrtletí roku 2018.

Krátké zprávy . Představení

Diskuse