Slabý základ pro Win 10 Home, 2v1 se samostatnou klávesnicí, ASUS Transformer Mini T103

9. 5. 2018 06:26    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Viktor Péder

Největší výhodou zařízení jako je toto, je vysoká mobilita, pokud potřebujete Windows 10, spokojíte se s prací v režimu tabletu a potřebujete především konzumovat cizí data, nejčastěji z internetu. Asus sází na zákazníky, kteří ještě stále podléhají módní vlně nepraktických tabletů, jejichž nejčastější využití, snadno dokáže zastat mobil.

Slabý základ pro Win 10 Home, 2v1 se samostatnou klávesnicí, ASUS Transformer Mini T103

Ač je ASUS Transformer Mini T103 uváděn na trh jako novinka, uvnitř tabletu je umístěn procesor z prvního čtvrtletí roku 2016, Intel Atom x5-Z8350. Vzhledem k výkonu procesoru, bude 4 GB operační paměti zcela postačovat. Základní 64 GB eMMC úložiště pojme vedle operačního systému i relativně slušnou dávku uživatelských dat, pokud vám půjde hlavně o fotky a nějaké dokumenty. Jakmile budete chtít instalovat další programy, můžete snadno narazit. Úložný prostor lze rozšířit pomocí microSD karty, až o 512 GB, zde ale raději počítejte jen s ukládáním audio/video a dokumentů.

10,1“ tablet nabízí IPS displej, ovšem s nízkým rozlišením 1280 x 800 pixelů. Váží 620 g, společně s odnímatelnou klávesnicí celkem 870 g. Klávesnicová část obsahuje i touchpad, velký leč s nepraktickými (módními) integrovanými tlačítky. Tablet lze ovládat vedle prstů také aktivním perem, které dokáže rozpoznat 1024 úrovní přítlaku, je zahrnuto v ceně.

Bezdrátové technologie jsou zastoupeny moduly 802.11ac Wi-Fi, Bluetooth 4.1 a volitelně uvádí výrobce i možnost eSIM (bez bližší specifikace dostupnosti v ČR). Nabízená fyzická rozhraní jsou 1x USB 3.1 Gen 1 Type-A, 1x Micro HDMI port, 1x Micro-USB 2.0 (pro nabíjení i přenos dat), 1x microSD, 1x kombinovaný audiokonektor. Pro nabíjení bych očekával spíše modernější USB-C. Na baterii (Li-Pol, 32 Wh) dokáže (dle výrobce) pracovat 12 hodin. Webkamera/fotoaparát je přesní, s udávaným rozlišením 2 Mpx.

Nabízeny budou 3 baravné kombinace, zlatý tablet + zlatá klávesnice, stříbrný tablet + zelená klávesnice, šedý tablet + šedá klávesnice, všechny varianty za doporučenou koncovou cenu 9.990,- Kč s DPH. Vzhledem k reálně využitelnosti, i díky nízkému rozlišení LCD, je cena, na můj vkus, příliš vysoká.

Krátké zprávy . Představení

Diskuse