Náročné hry na běžném notebooku, ale jen některé, po internetu, NVIDIA GeForce NOW

11. 7. 2018 06:11    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Viktor Péder

NVIDIA slibuje streamované hraní graficky náročných her i na počítačích se slabší grafickou kartou. Bude k tomu potřeba aplikace NVIDIA GeForce NOW a stabilní a rychlé připojení k internetu. Vybraná hra poběží na serverech NVIDIA a do notebooku uživatele bude přenášen výsledný obraz podobně, jako když se díváte třeba na video z YouTube.

Náročné hry na běžném notebooku, ale jen některé, po internetu, NVIDIA GeForce NOW

Oproti pasivnímu sledování videa bude moci uživatel ovládat hru na dálku a ovlivnit tak co se na obrazovce děje, stejně jako když hraje hru na vlastním počítači. Aplikace je zatím dostupná v BETA verzi a cena finální podoby ještě zůstává tajemstvím. Jestli se to finančně vyplatí (oproti ceně herního notebooku), ukáže právě poplatek za užívání ostré služby, ten bude zcela jistě pravidelný, nejspíše měsíční.

Uživatelé služby GeForce NOW budou moci přistupovat k vlastní knihovně her a kupovat nové, prostřednictvím platforem Steam a Uplay. Oficiální informace NVIDIA aktuálně uvádí podporu pro 225 her a další v přípravě. Hlavní výhoda by měla být v hratelnosti her náročných na 3D grafiku i na notebooku bez výkonného 3D grafického čipu. NVIDIA se také bude starat o aktualizace a úložný prostor pro instalace zakoupených her.

Háček je v tom, že pro hraní bude potřeba vždy internet, pro dostatečně kvalitní hraní pak dostatečně rychlý a stabilní internet. Například v akčních MOBA (Multiplayer Online Battle Arena) hrách, kde jsou potřeba bleskurychlé reakce, přibydou navíc milisekundy potřebné pro přenos informace z klávesnice a myši hráče ne server NVIDIA a teprve potom na server samotné hry.

Krátké zprávy . Technologie

Diskuse