YOGA bude nově značkou pro prémiovou řadu notebooků Lenovo, bez ohledu na konvertibilitu

17. 10. 2018 06:22    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Viktor Péder

Lenovo se rozhodlo, že zavedenou značku YOGA, marketingově využije jinak, než bylo doposud zvykem. Současně s tím také budou nové modely postupně označovany písmeny L, S, C a D. Přechod na nové značení bude pozvolný, aktuální modely se doprodají pod dosavadním označením, nové už budou značeny dle přepracovaných pravidel.

YOGA bude nově značkou pro prémiovou řadu notebooků Lenovo, bez ohledu na konvertibilitu

Lenovo si udělalo průzkum, dle kterého někteří zákazníci vnímají značku YOGA jako synonymum otočných notebooků. Na druhou stranu je zde i řada uživatelů, co značku YOGA znají, ale nevědí, co přesně to znamená, tedy doposud znamenalo, konvertibilní notebook s displejem otočným o 360°, do režimu tabletu. ''Jádro pudla'' spočívá v tom, že YOGA je považována za silnou značku a Lenovo toho chce využít. Lenovo bylo v ohledu otočné konstrukce notebooků průkopníkem, a na první pohled se může zdát, že nová ''politika'' značky YOGA postrádá smysl, protože jde proti proudu původní myšlenky. Čas a trh ukáže, jestli nové rozhodnutí bylo správné.

Lenovo Yoga Book C930 - režim klávesnice
Lenovo Yoga Book C930 - režim klávesnice

Doposud tedy byly značkou YOGA označovány "jen" otočné notebooky, od těch nejdražších, za několik desítek tisíc, až po ty nejlevnější, s výrazně nižší cenovkou. Lenovo si své značky cení, a chce z ní udělat exkluzivnější zboží. U nově příchozích modelů, s označením YOGA, to tedy bude znamenat, že se jedná o dražší notebooky, na vyšší úrovni než modely s označením Ideapad. Zahrnuty budou jak klasické, tak konvertibilní (otočné) a také modely 2 v 1 s oddělitelnou klávesnicí. K přesnějšímu určení konstrukce budou nově použita písmena L, S, C a D. L a S budou označovat notebooky klasické konstrukce, L pro lehké a S pro tenčí provedení lehkých. C pak bude označovat konvertibilní / otočné notebooky. D je určeno pro notebooky s konstrukcí 2 v 1.

Lenovo Yoga Book C930 - režim elektornické čtečky knih
Lenovo Yoga Book C930 - režim elektornické čtečky knih

Do nové filozofie značení rovnou zapadá uvedení druhé generace Lenovo Yoga Book, s označením C930. Ten je navíc zvláštní tím, že místo klávesnice, má další displej s technologií e-ink, která se používá například pro elektronické čtečky knih. E-ink displej je monochromatický, pomalejší a bez podsvícení, ale má výrazně nižší spotřebu a je zdravější pro oči, při dlouhém četní. V základu se prostřednictvím e-ink zobrazuje virtuální klávesnice, která reaguje lehkou vibrací na stisk kláves. Ten stejný displej lze i přepínat do režimu poznámek nebo i právě elektronické čtečky knih. V režimu poznámek na něj lze psát elektronickým perem a výsledek ukládat samostatně nebo vkládat do dalších aplikací a na klasickém IPS displeji i dále vybarvovat. 10.8'' Lenovo Yoga Book C930, s vahou necelých 800 g, bude v ČR zatím nabízen v jediné konfiguraci, s procesorem Intel Core i5, 4 GB RAM a 256 GB SSD, to vše za cenu 35.600,- Kč bez DPH.

Krátké zprávy . Monitor trhu

Diskuse