Acer ENDURO vstupuje do segmentu extrémně odolných notebooků

23. 6. 2020 19:59    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Viktor Péder

Pro začátek se jedná o dva 14'' modely, zcela nové modelové řady ENDURO. Navrženy jsou do těžkého terénu, kde mají za úkol pracovat i v náročných povětrnostních podmínkách a odolat hrubšímu fyzickému zacházení. Určeny jsou pro záchranáře, terénní pracovníky a do výroby.

Acer ENDURO vstupuje do segmentu extrémně odolných notebooků

Základem nabídky je notebook Acer Enduro N3, určený pro lehčí outdoor aktivity. Byl zkonstruován tak, aby odolal pádům i vodě, splňuje standardy MIL-STD 810G a IP53, přičemž si stále zachovává vzhled podobný běžnějším notebookům včetně rozměrů s tloušťkou 24,85 mm a hmotností 1,985 kg. Vybaven je voděodolným ventilátorem Aquafan, zesílenými rohy pro odolnost vůči pádům a tvrzeným sklem Corning Gorilla Glass, které chrání displej před vodou a mechanickým poškozením.

notebook Acer ENDURO N3
notebook Acer ENDURO N3

Uvnitř notebooku je běžná nejmodernější výbava. Osazeny mohou být různé varianty nejnovější 10. generace procesorů Intel Core, 32 GB RAM ve dvou modulech, SSD i klasický HDD pro ukládání dat a o vykreslení grafiky se stará základní dedikovaná grafika NVIDIA GeForce MX230. Standardem jsou technologie bezdrátových komunikací a TPM. Výrobce uvádí 13 hodin výdrže na baterii.

notebook Acer ENDURO N3
notebook Acer ENDURO N3

Ještě robustnější je druhý model, Acer Enduro N7. Disponuje certifikátem odolnosti MIL-810G a krytím IP65. Odolá ještě hrubšímu fyzickému zacházení, prachu i vodě. 14'' displej s jasem 700 nit je vhodný pro práci venku i za denního světla. Pro delší výdrž nabízí, vedle integrované baterie i druhou vyměnitelnou. Jeho vyšší robustnost si žádá i celkově větší tloušťku 37 mm a váhu od 2,85 kg.

notebook Acer ENDURO N7
notebook Acer ENDURO N7

Nabízen je s jediným procesorem Intel Core i5-8250U, který je úsporný a zároveň dostatečně výkonný, aby zvládl potřebnou agendu v terénu. Technická specifikace dále uvádí 8 GB RAM, SSD 128 GB a grafiku integrovanou v procesoru, Intel UHD Grpahics 620. Standardem jsou bezdrátové technologie, TPM čip a čtečka otisku prstu.

notebook Acer ENDURO N7
notebook Acer ENDURO N7

Oba modely podporují Acer Enduro Management Suite (AEMS), což je systém navržený pro zjednodušení správy velkého množství zařízení, který pomáhá udržovat stávající zařízení zabezpečené a urychluje proces rozšiřování o nová. Konzola AEMS umožňuje správci vzdáleně komunikovat se zařízeními podporujícími AEMS, a to těmito způsoby:

  • Programovatelná fyzická tlačítka: Tablety a notebooky s podporou AEMS jsou vybaveny fyzickými tlačítky umístěnými vedle zapínacího tlačítka, která po svém stisku spustí určenou aplikaci.
  • Řízení vstupů/výstupů: Schopnost vzdáleně povolit/zakázat přístup k vstupním/výstupním portům . Povoleny nebo deaktivovány mohou být také kamery a skenery čárových kódů.
  • Monitor zařízení: Zobrazí seznam a exportuje informace o všech spravovaných zařízeních, včetně informací o systému, hardwaru, softwaru a případných použitých opravách hotfix jednotlivých zařízení.
  • Vzdálená správa: Všechny potřebné aplikace, změny nastavení BIOSu nebo aktualizace systému Windows lze vyřešit vzdáleně.
Krátké zprávy

Diskuse