Jak vybrat ideální herní PC sestavu

27. 4. 2012 06:42    Rubrika: Komerční sdělení

Hraní počítačových her je v dnešní době jednou z hlavních věcí, které se věnuje široká paleta uživatelů. Dnes jsme se díky pokroku v technologiích dostali do fáze, kdy na hraní nejnovějších her, bohužel nestačí obyčejný počítač. Pokud si chceme vychutnat dokonalé animace bez jakéhokoli sekání a trhání, musíme disponovat opravdu "nabušeným" systémem. Nejnovější herní tituly lákají na nové enginy a další vylepšení. Toto s sebou samozřejmě ruku v ruce nese další navýšení hardware požadavků.

Jak vybrat ideální herní PC sestavu

Super hry si zkrátka vyžadují opravdu výkonný systém. V dnešní době se již neobejdete bez dvoujádrových procesorů a grafických karet se sdílenou pamětí. Ideální podmínky vzniknou skloubením výkonné grafické karty, která se zbytkem systému vytvoří ideální podmínky ro hraní. Pokud jste opravdu nároční a často se účastníte například LAN party, které trvají dlouho do noci, pak se jistě neurazíte s PC sestavou, která obsahuje také UV lampy a další PC tuning. Jedním ze skvělých počítačů, který splní nejhlubší představy hráčů je sestava Intel Core i7 2600K, Intel Z68, RAM 16GB DDR3, NVIDIA GeForce GTX 580 1.53GB, SSD Intel 320 40GB + HDD 1TB 7200 otáček, DVD±RW.

Samozřejmě takové sestavy využijí v drtivé převaze muži. Ženy hraní na počítačích takto nepropadají. Samozřejmě existují i výjimky, ale hry pro dívky nejsou příliš náročné. Samozřejmě výkonné počítačové sestavy využijete hlavně v případech single playerových her. Online hry nejsou na výkon příliš výkonné. Toto se týká zejména flashových her, které nevyžadují žádnou instalaci a jedinou podmínkou pro jejich hraní je internetové připojení.

Moderní bojové hry jsou samozřejmě zcela jiným šálkem. Jejich zpracování je zcela unikátní a umožňuje hráči velmi pestré možnosti. Jakožto herní počítač je lepší využívat stolní PC sestavy, protože tolik netrpí na přehřívání jako jako notebooky. Přesto i v dnešní době najdeme speciální herní notebooky, které dokáží rozjet i ty nejnáročnější hry. Jejich cena jse však poměrně vysoká vůči normálním notebookům, které jsou určeny hlavně pro kancelářské potřeby. Každopádně si pro PC sestavu připravte větší finanční obnos ve výši několika desítek tisíc korun.

Komerční sdělení

Diskuse