Programy, které se vyplatí mít neustále při sobě

5. 10. 2012 06:59    Rubrika: Komerční sdělení

Ačkoliv většina z nás má neustále u sebe celý notebook, najdou se i situace, kdy to není zcela možné. Práce s počítačem je pak znepříjemňována jinou programovou výbavou, na kterou je potřeba si zvykat. Stačí mít ale u sebe flash disk a můžete těmto nepříjemnostem zcela předejít. Připravit se na tyto situace totiž můžete stáhnutím portable verzí aplikací, které jsou k dispozici na Stahnu.cz.

Programy, které se vyplatí mít neustále při sobě

Prohlížeč je základ

Základem každého počítače s přístupem na internet je samozřejmě prohlížeč. Doba převahy Internet Exploreru již skončila a mezi nejčastěji využívané prohlížeče se tak zařadila celá řada dalších. Jen z těch nejznámějších jmenujme Google Chrome, Mozilla Firefox nebo Operu. Každý z nich navíc nabízí širokou škálu doplňků a dalších přizpůsobení, jež na cizím počítači naleznete jen těžko.

Naštěstí všechny jmenované prohlížeče mají i svou portable verzi, která si bude pamatovat Vaše nastavení, uložená hesla a další, práci zrychlující pomocníky. Uživatelé Google Chrome navíc mohou využít synchronizace prohlížečů pomocí Google účtu a mít tak své doplňky, záložky apod. i na jakémkoliv prohlížeči Chrome, na který se přihlásí i bez nutnosti mít s sebou portable verzi.

Práce s dokumenty a soubory

Také práci s dokumenty se nejspíš nevyhnete. Zde sice odpadají problémy s doplňky a přizpůsobením, musíte si být ale jisti, že budete mít potřebné textové či tabulkové editory k dispozici. Pokud si ale nejste, rozhodně přibalte alespoň jednu z aplikací LibreOffice Portable nebo Open Office Portable. Ty Vám poskytnou kompletní balík kancelářských programů, které jsou běžné užívány. Jako alternativa Vám zde opět může posloužit Google se svými GDocs, k jejichž užívání Vám stačí pouze přístup k internetu.

Kromě tvorby dokumentů, ale možná budete potřebovat pracovat s dokumenty i dalšími soubory i jinak. Hodit by se Vám tak mohl program Filezilla Portable, který představuje komplexního FTP klienta. Pokud hledáte spíše než nástroj na FTP klasického souborového manažera, vyzkoušejte FreeCommander Portable, který zastane práci se soubory stejně jako známý, placený Total Commander.

Ostatní užitečné portable programy

Ačkoliv hlavní práci již máte zajištěnou, možná se Vám budou hodit tipy i na další užitečné portable programy, například z oblasti multimédií nebo komunikace. Rozhodně tak zvažte přidat na svůj flash disk i program Skype Portable pro snadnou hlasovou a video komunikaci. Pro pouštění filmů se pak hodí VLC Media Player Portable. Otevírání a snadnou úpravu obrázků pak provedete pomocí XnView.

Všechny zde zmíněné programy si můžete stáhnout zcela zdarma na download serveru Stahnu.cz.

Komerční sdělení

Diskuse