Exkluzivní malba na notebooky - air-brush

24. 11. 2006 07:00    Rubrika: Ostatní    Autor: PR článek

Kupujete někomu notebook jako dárek a měl by být exkluzivní? Chcete se blýsknout na obchodním jednání nebo prostě máte rád(a) pěkné věci, které jsou zároveň praktické? Společnost Notebook Centrum a grafik Jaroslav Křemeček spolupracují na unikátním projektu pomalovaných notebooků, z nichž každý je originál. Pomalováním přitom není dotčena záruka ani kvalita notebooku, ale naopak získáte novou přidanou hodnotu.

Exkluzivní malba na notebooky - air-brush

Exkluzívní design

Ačkoli se výrobci notebooků předhánějí ve stálém zdokonalování vzhledu svých výrobků, stále jde o „konfekční techniku“ vyráběnou ve velkých sériích. Zákazník, který se jen velmi těžko orientuje ve velkém množství cenově a výkonově ekvivalentních přístrojů, se při konečném rozhodování o nákupu řídí i svým pocitem ze vzhledu počítače. Standardní průmyslový design však příliš možností volby neposkytuje.

Metoda povrchové úpravy na zakázku řeší tento problém hned ve dvou rovinách: dává možnost výběru designu podle vkusu a nejen to: budoucí majitel se na výtvarném výsledku přímo podílí.

Zákazník je spolutvůrce

Klient volí nejen konfiguraci notebooku, ale zadává i téma autorovi obrazu, konzultuje s ním předběžné návrhy, důležitou měrou se tedy podílí na výsledném díle. Výtvarné dílo je tedy jedinečné, pokud nebude zkopírováno, nemůže se vyskytnout na žádném jiném notebooku (ani jiném nosiči) – má charakter obrazu, autorského originálu, autorem je také signováno. A co víc: klient má produkt, jehož vzhled si ve své fantazii vytvořil sám podle svého vkusu a citu.

notebook air-brush víko notebook air-brush klávesnice

Vedlejší efekty

Pečlivý výběr: Firma Notebook Centrum nabízí metodiku dlouhodobé odborné péče (přidaný Balík služeb), která nejen znamená zvýšenou spolehlivost dodávaných přístrojů, ale zároveň i individuální přístup ke každému klientovi. Při aplikaci zakázkově prováděné povrchové výtvarné úpravy je tento přístup ještě zdůrazněn. Dodaný notebook není jen „nějak pomalovaný“. Přístroj musí být před úpravou velmi důkladně připraven, otestován z hlediska funkčnosti. Proto také metodu individuální povrchové úpravy nelze aplikovat na kterýkoli stroj.

Zvýšená spolehlivost: Vhodné typy podléhají přísnému výběru s ohledem na dlouhodobou spolehlivost. A protože metoda trvalé péče o notebooky mimo jiné znamená, že firma má zpětnou vazbu o chování dodaných přístrojů v běžném provozu, může tyto zkušenosti využívat při výběru nových řad přístrojů vhodných pro air-brush úpravy. Klientům doporučuje i prodlouženou záruku, pokud ji výrobce poskytuje.

Vzrůstající hodnota: Všichni uživatelé hi-tech produktů vědí, že takzvaná „morální životnost“ současných přístrojů je díky velmi rychlému technologickému vývoji velmi krátká. Dávnou vzpomínkou jsou šlapací šicí stroje, které v domácnosti sloužily dvěma generacím. Dnes je mobilní telefon či přenosný počítač po dvou letech provozu nejen zastaralý, ale často i technicky nepoužitelný. Ale stejně jako se dnes díváme na stařičký šicí stroj jako na artefakt lahodící oku, u air-brush upravených notebooků se projevuje podobný efekt: jejich užitná hodnota časem možná klesá, avšak zdůrazňuje se postupně čím dál více jejich povaha originálního výtvarného díla. Proto je každý kus jako unikátní dílo veden v katalogu. Předpokladem je, že jednotlivé kusy budou mít stále vyšší sběratelskou hodnotu. Každý majitel má možnost zapůjčit svůj notebook – unikátní výtvarné dílo – na výstavu, pokud vyjádří při vzniku díla souhlas s tím, že může být kurátorem takové výstavy osloven. Notebook vypadá jako originál – a originálem také je! Stejným způsobem lze zhodnotit již používané notebooky, k nimž často váže jejich majitele citový vztah. Není výjimkou, hodlá-li klient obdarovat blízkou osobu exkluzivním dárkem – air-brush upravený notebook je k takovému účelu výsostně vhodný.

Důraz na detail: Při technickém zpracování je kladen velký důraz na každý konstrukční detail. Výsledný produkt je tedy nejen stejně profesionálně provedený jako přímo z výroby, ale často je díky úpravám povrchu preciznější. Aplikace na starší již používané přístroje pak tedy znamená i jejich renovaci.

Službu zajišťuje společnost Notebook Centrum www.ntk.cz, ntk@ntk.cz, +420 222 724 742

Ostatní

Diskuse