Přepracovaná nabídka nativirových řešení pro domácnosti - ESET HOME Security

22. 11. 2023 07:00    Rubrika: Ostatní    Autor: TZ

Společnost ESET představuje novou nabídku pro domácí zákazníky. Společnost tak přistoupila ke sjednocení svých rozšířených řešení a představuje tři zcela nové úrovně kyberbezpečnostní ochrany pro domácnosti – ESET HOME Security Essential, ESET HOME Security Premium a ESET HOME Security Ultimate.

Přepracovaná nabídka nativirových řešení pro domácnosti - ESET HOME Security

Nové balíčky služeb poskytnou několik nových funkcí, jako je například virtuální privátní síť (VPN) či webové rozšíření Ochrana soukromí a zabezpečení v prohlížeči. Obsahují také vylepšenou platformu pro kompletní správu zabezpečení ESET HOME. Platforma je dostupná pro všechny hlavní operační systémy – Windows, macOS, Android nebo iOS – a zahrnuje přehled o všech připojených zařízeních.

Průzkum mezi zákazníky společnosti ESET ukazuje, že naprostá většina uživatelů ESET HOME se považuje za domácí správce, tedy ty, kteří se starají o digitální zabezpečení své domácnosti. Jsou technicky zdatní, ale nechtějí zbytečně trávit čas správou jednotlivých řešení a funkcionalit. Proto platformu ESET HOME vylepšila do podoby kompletního portálu pro správu zabezpečení s inovovaným uživatelským prostředím. V této verzi je správa zařízení, online nákupy, aktivace a obnovení předplatného, stahování nebo aktualizace bezpečnostních řešení a zapnutí funkcí, jako je VPN, správce hesel Password Manager a další.

Uživatelé mají po přihlášení do ESET HOME k dispozici informace o úrovni zabezpečení na zařízení či o stavu předplatného, a to na základě několika kategorií – kdy je vše v pořádku a zařízení jsou chráněna, zda vyžaduje některá součást pozornost nebo zda je třeba vyřešit událost, která je ohlášená bezpečnostním upozorněním. Zároveň nové prostředí poskytuje také možnosti a funkce proaktivním uživatelům, kteří jej chtějí ovládat a přizpůsobovat. ESET HOME je webový portál a mobilní aplikace dostupná pro iOS i Android.

ESET HOME Security Essential je základní úroveň předplatného s funkcemi vícevrstvé ochrany v reálném čase. Jeho součástí jsou nástroje jako například funkce Zabezpečené bankovnictví a prohlížení webu nebo Strážce sítě, diagnostický nástroj poskytující informace o zabezpečení routeru a zobrazení zařízení připojených k síti. Novinkou je rozšíření do prohlížeče s názvem Ochrana soukromí a zabezpečení v prohlížeči. Patří sem například nástroj Vyčištění prohlížeče, který lze použít k pravidelnému nebo jednorázovému smazání historie prohlížení, vymazání souborů cookies atd.

Střední úroveň, ESET HOME Security Premium, je rozšířena o další funkce, jako je například Správce hesel Password Manager. Součástí je i funkce pro ukládání osobních údajů (identit) pro vyplňování formulářů na webových stránkách. Funkce Šifrování dat zlepšuje jejich zabezpečení pomocí výkonného šifrování souborů, znesnadňuje tak krádež dat v případě ztráty USB nebo notebooku. Varianta Premium nabízí také nástroj ESET LiveGuard, cloudovou ochranu speciálně navrženou pro zmírnění dopadu dosud nerozpoznaných hrozeb.

ESET HOME Security Ultimate je nejpokročilejší úroveň, která přináší zcela novou funkci VPN. Doplňuje ji také rozšíření do prohlížeče Ochrana soukromí a zabezpečení v prohlížeči pro zajištění bezpečného prohlížení webových stránek. Funkce Vyčištění metadat navíc odstraňuje metadata při nahrávání obrázků do prohlížečů v systému Windows. Funkce Přehled oprávnění webových stránek umožňuje uživatelům kontrolovat a měnit oprávnění udělená webovým stránkám.

Funkce VPN nabízí uživatelům důvěrné prohlížení internetu vytvořením soukromého síťového připojení, které slibuje ochranu při využívání veřejné Wi-Fi sítě. Šifruje online aktivity uživatelů a umožňuje přístup k obsahu s geografickým omezením, včetně soukromého přístupu k webovým stránkám ve více než 60 zemích světa. Díky této funkci mohou uživatelé na cestách přistupovat k televizním pořadům a filmům ze své domovské země nebo využívat streamovací služby z různých částí světa.

Nové funkce odrážejí poptávku zákazníků po zvýšené ochraně dat a identity, zejména dle průzkumu Consumer Digital Life Protection Survey 2022. ESET přidává VPN také pro platformu iOS, pro kterou jsou k dispozici již aplikace Správce hesel Password Manager a ESET HOME.

Ostatní . Tiskové zprávy

Diskuse