HP Instant Ink - služba, která zajišťuje automatickou dodávku nových tonerů

28. 3. 2023 07:00    Rubrika: Ostatní    Autor: TZ

Podle průzkumu HP dvě třetiny uživatelů tiskáren zažily situaci, kdy jim nedostatek náplně v tiskárně způsobil starosti. Díky HP Instant Ink lze podobným nepříjemnostem předejít.

HP Instant Ink - služba, která zajišťuje automatickou dodávku nových tonerů
  • Podle průzkumu HP průměrná česká domácnost tiskárnu využije minimálně jednou týdně a vytiskne 27 stran měsíčně
  • Služba Instant Ink zajišťuje automatickou dodávku nových tonerů ve chvíli, kdy detekuje, že v tiskárně dochází toner nebo inkoust
  • Při koupi vybraných multifunkčních inkoustových tiskáren HP Envy je nyní možné získat službu HP Instant Ink na 9 měsíců bez poplatku

Když společnost HP v dubnu 2021 představila na českém trhu službu HP Instant Ink, spočívající v předplatném tisku, jednalo se v tuzemsku o převratnou novinku. Žádná podobná služba zde totiž nebyla, a to navzdory zvyšující se poptávce po domácím tisku. Služba Instant Ink učinila přítrž problémům s nedostatkem inkoustu nebo toneru ve chvíli, kdy jej uživatel nejvíc potřebuje. Podle dat HP jsou přitom tyto momenty tím, co Čechy při tisku trápí. Nepříjemný moment, kdy bylo velmi důležité vytisknout nějaký dokument, ale tiskárna nemohla kvůli nedostatku náplně odvést svoji práci, přitom zažily dvě třetiny jejich majitelů. Není bez zajímavosti, že podle průzkumu HP průměrná česká domácnost tiskárnu využije minimálně jednou týdně a vytiskne 27 stran měsíčně.

Již od 29 Kč měsíčně

Zákazníci si mohou vybrat z řady měsíčních plánů, kdy platí pevnou cenu na základě počtu stránek, které vytisknou. Služba HP Instant Ink detekuje, zda v tiskárně dochází inkoust nebo toner, a automaticky zajistí doručení nové tiskové kazety až domů ještě předtím, než ta stávající dojde. O náplň v tiskárně se tedy již uživatel nemusí starat.

V rámci služby zákazník platí za vytištěné stránky. Měsíční poplatky zahrnují plány od 15 vytištěných stránek měsíčně až do několika set stránek. V případě inkoustu plány startují na částce 29 Kč měsíčně, u toneru začínají od 69 Kč. Díky velké flexibilitě si každá domácnost může vybrat plán, který bude nejlépe odpovídat jejím potřebám.

„Dnes je již běžnou praxí, že si lidé formou předplatného v rámci streamovacích služeb zajišťují přísun seriálů, ale třeba i her. Věříme proto, že si lidé tento princip oblíbí i u tisku. Kromě toho, že mohou ušetřit na nákladech, je hlavní devízou služby HP Instant Ink pohodlí. Nemusíte si dělat starosti s náplněmi v tiskárně. Jsou vždy k dispozici, když musíte urgentně vytisknout důležitý dokument,“ říká Erika Lindauerová, ředitelka HP pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko.

HP Instant Ink využívá i známá slovenská influencerka a stand up komička Simona Obšivanová, která na službu sází již více než rok. „Službu HP Instant Ink považuji za velmi praktickou, využíváme ji spolu s tiskárnou opravdu každodenně. Je skvělé, že pokud by měly náplně dojít, systém vás překvapí svou předvídavostí a zajistí jejich dodání, takže jste vždy zásobení,“ říká o svých zkušenostech.

Ochrana proti malwaru i ovládání tiskárny na dálku

Dalším důležitým prvkem, co se pohodlného používání tiskárny týká, je možnost jejího ovládání prostřednictvím mobilního telefonu. Tuto podmínku perfektně splňuje aplikace HP Smart App, s níž má každý uživatel tisk plně pod kontrolou. Tiskárny s inteligentním tiskovým systémem HP+ nabízí řadu dalších benefitů. Poskytují například ochranu proti potencionálním útokům malwaru. S HP+ uživatelé získávají zdarma šest měsíců přístupu ke službě Instant Ink dle zvoleného plánu a jeden rok záruky HP navíc.

„Pro HP je velmi důležitý také ohled na životní prostředí – důkazem toho je cíl společnosti stát se do roku 2030 nejudržitelnější IT firmou na světě. Důraz na ekologii se týká i tisku, tedy i služby HP Instant Ink, která podporuje udržitelný životní styl. Při každém doručení nové dávky inkoustu proto zákazník obdrží obálku na recyklaci prázdné tiskové kazety s předplaceným poštovným,“ vysvětluje Erika Lindauerová.

S novou tiskárnou HP Envy na 9 měsíců bezplatně

Pokud uvažujete o koupi barevné inkoustové multifunkční tiskárny, s modely HP ENVY a HP ENVY Inspire nyní získáte službu Instant Ink na 9 měsíců bez poplatků. Do 31. července 2023 získají zákazníci tuto službu bezplatně, stačí se zaregistrovat do 7 dnů od instalace a prvního spuštění tiskárny. Akce se vztahuje na všechny inkoustové tiskárny HP ENVY a HP ENVY Inspire.

Ostatní . Tiskové zprávy

Diskuse