Notebooky Dynabook dosahují poruchovosti pouhých 0,13 %

30. 3. 2023 11:45    Rubrika: Ostatní    Autor: TZ

K mimořádně vysoké spolehlivosti notebooků Dynabook přispívá naplnění vojenských standardů MIL-STD a testů HALT, hořčíkové šasi i klávesnice odolná proti polití.

Notebooky Dynabook dosahují poruchovosti pouhých 0,13 %

Kvalita a spolehlivost notebooků je v dnešním hybridním pracovním prostředí ještě důležitější než dřív. Zaměstnanci často pracují z domova bez možnosti využít technickou podporu ve firmě a notebooky jsou přenášeny mezi různými pracovními prostředími. Japonský výrobce Dynabook zvyšuje spolehlivost svých notebooků využitím speciálních technologií, které jim zaručují mimořádnou odolnost. Tu potvrzují náročné testy prováděné nezávislými institucemi i konkrétní data dodaná ze servisních středisek. Průměrná měsíční míra poruchovosti hardwaru notebooků Dynabook je totiž pouze 0,13 % (podle dat z regionu EMEA v období od ledna do listopadu 2022, která zahrnují produkty v záruce).

Vojenské testy MIL-STD 810 G/H

Řady notebooků Dynabook Portégé a Tecra jsou testovány podle amerických vojenských standardů na základě metodiky MIL-STD 810. Ta definuje několik zátěžových testů, které ukazují, zda je konkrétní zařízení připraveno na spolehlivou práci v terénu.

Jednotlivé testy simulují konkrétní formy zátěže, kterým může být zařízení vystaveno v náročném prostředí. Notebooky procházejí 4 různými testy. První z nich prověřuje odolnost vůči vibracím ve 3 osách trvajícím déle než hodinu. Robustnost ověřuje další zkouška, během níž jsou přístroje celkem 26x puštěny z výšky 76 cm na všechny plochy, hrany i rohy. Následuje prověření odolnosti působením písku a prachu po dobu 6 hodin a na závěr jsou přístroje ve 3 cyklech po 2 hodinách vystaveny extrémním teplotám od 60 °C do -20 °C.

Testy HALT

Důslednost příslovečné preciznosti japonských inženýrů prověřují dále přísné testy životnosti Highly Accelerated Life (HALT), jimiž procházejí také notebooky řad Portégé a Tecra. Testy HALT jsou aplikovány na kompletní řady notebooků Dynabook a využívají vlastní metodiku vysoce zrychleného testování životnosti produktu simulující tříleté používání. Na trh jsou následně uvedeny pouze ty produkty, které touto přísnou prověrkou projdou.

Hořčíkové pouzdro

Vybrané notebooky Dynabook jsou vestavěny do pouzdra z hořčíkové slitiny, které poskytuje všem komponentům i celému zařízení jedinečnou ochranu. Hlavní výhodou zvoleného hořčíku je jeho nízká hmotnost (o 40 % nižší ve srovnání s plastem nebo hliníkem) a jeho vynikající pevnost propůjčující notebookům na cestách mimořádnou robustnost.

Hořčík je rozměrově stálý i při výkyvech teplot, výborně tlumí nárazy a odolává promáčknutí i korozi, takže uživatelé mohou přenášet notebook i pracovat na něm s výrazně menšími obavami o jeho poškození při pádu nebo nárazu ve srovnání s jinými notebooky. Zvolená slitina rychle odvádí teplo, což přispívá k efektivnímu chlazení, optimální činnosti všech instalovaných komponent a zároveň udržuje chladnější vnější plášť.

Odolnost proti polití

Některé notebooky Dynabook mají instalovanou klávesnici odolnou proti polití, která zajišťuje další formu ochrany před poškozením. Pokud dojde k vylití tekutiny na klávesnici, uživatelé mají dostatek času na uložení dat a vypnutí svého notebooku. Tento bezpečnostní prvek chrání základní desku a komponenty tím, že výrazně prodlužuje dobu, během níž se kapalina dostane do útrob přístroje. Při polití klávesnice nechráněné popsaným systémem je mnohem vyšší riziko poškození hlavních obvodů a selhání systému.

Klávesnice odolná proti polití kombinuje několik prvků, jejichž základem je oboustranná izolace využívající několik vrstev přesahujících vnitřní hardware. Ochranu výrazně posiluje také zakřivený profil izolace.

Ostatní . Tiskové zprávy

Diskuse