Leo Express spustil 5G Wi-Fi na vlacích

16. 10. 2024 07:00    Rubrika: Ostatní    Autor: TZ

Wi-Fi připojení zdarma je na palubách vlaků Leo Express samozřejmostí. Nyní se jeho rychlost ještě zvýšila díky spuštění 5G sítě, díky které se teď pokrytí internetovým připojením během jízdy zvýšilo z 60 na téměř 100 %. Průměrná denní spotřeba dat na jeden vlak vzrostla ze 61 na 313 GB, tedy o 400 %, a nejvyšší denní spotřeba na jeden vlak byla zatím přes 1,3 TB, ekvivalentu 300 filmů v HD kvalitě. Upgrade je výsledkem rozsáhlého testování uskutečněného ve spolupráci s telekomunikačními operátory, a je prvním milníkem plánu digitální transformace Leo Express.

Leo Express spustil 5G Wi-Fi na vlacích

“Díky 5G technologii a kombinaci dalších prvků, například využíváním paralelní konektivity více telekomunikačních operátorů, konkrétně Vodafone a T-Mobile, dosahuje internetové připojení na vlacích Leo Express téměř 100% pokrytí v závislosti na dostupnosti a vytížení základových stanic a mobilních vysílačů. To umožňujeme cestujícím zůstat ve spojení po celou dobu cesty. 5G nabízí bezkonkurenční rychlost, stabilitu a ultra nízkou latenci, která je, vzhledem k vysokým rychlostem, jakými naše vlaky jezdí, nesmírně důležitá,” říká Richard Erben, IT ředitel Leo Express.

Díky investici do 5G Wi-Fi ve výši přibližně 1,25 milionu korun se podařilo zvýšit pokrytí připojením během jízdy ze 60 % na téměř 100 %. Na jednom vlaku se nyní spotřebuje až 1,3 TB dat denně, což odpovídá stažení 325 000 písniček či přibližně 300 filmů v HD kvalitě. “Tento milník odráží náš závazek k digitální inovaci a spokojenosti cestujících. Zákazníci mohou na palubě sledovat filmy a videa na streamovacích službách, bez problémů se připojí na videohovor a z vlaku tak zvládnou vyřešit veškeré pracovní záležitosti. Studenti mohou sledovat online přednášky, každý může bez problémů poslouchat hudbu nebo podcasty,” vysvětluje Erben.

Ostatní . Tiskové zprávy

Diskuse