SentinelOne a Lenovo spolupracují na ochraně počítačů pomocí AI

15. 10. 2024 07:00    Rubrika: Ostatní    Autor: TZ

Společnosti SentinelOne a Lenovo oznámily zahájení víceleté spolupráce, která milionům zařízení Lenovo po celém světě slibuje vyšší zabezpečení poháněné umělou inteligencí. Společnost Lenovo do svých nově dodávaných počítačů zahrne přední platformu v oboru SentinelOne Singularity Platform a schopnosti generativní AI (Purple AI) a zároveň nabídne upgrade stávajícím zákazníkům. Díky rozšíření svého bezpečnostního portfolia ThinkShield pak budou zařízení autonomně chráněna před moderními útoky.

SentinelOne a Lenovo spolupracují na ochraně počítačů pomocí AI

„Složitost a rychlost dnešních kybernetických hrozeb vyžaduje inteligentní a přizpůsobivou obranu,“ říká Nima Baiati, výkonný ředitel a generální ředitel divize bezpečnostních řešení pro segment Intelligent Devices Group ve společnosti Lenovo. „Softwarová řešení Singularity Platform a Purple AI od společnosti SentinelOne stojí v čele tohoto vývoje a nabízí bezkonkurenční ochranu založenou na umělé inteligenci. Zatímco Lenovo uvádí na trh nové převratné AI počítače, integrujeme tyto špičkové funkce zabezpečení koncových bodů poháněné umělou inteligencí do bezpečnostní platformy Lenovo ThinkShield. Tím se zvýší ochrana koncových bodů a posílí odolnost podniků proti neustále se vyvíjejícím hrozbám.“

Společnost Lenovo je předním výrobcem firemních počítačů, který ročně prodá desítky milionů zařízení. Nová dohoda mezi dlouholetými strategickými partnery má za cíl výrazně zvýšit počet zařízení Lenovo vybavených zabezpečením SentinelOne a zároveň umožní využívat výhod široké globální a partnerské sítě společnosti Lenovo. Výsledkem bude situace, kdy mohou prodejní týmy a obchodní partneři společnosti Lenovo poskytovat firmám všech velikostí špičkové integrované zabezpečení.

„Kybernetická bezpečnost je nesmírně důležitá pro kontinuitu podnikání, protože organizace stále častěji čelí nepředvídatelným situacím. Naše spolupráce se společností SentinelOne v oblasti bezpečnostních služeb je dalším klíčovým aspektem při poskytování služeb kybernetické bezpečnosti a kybernetické odolnosti, které mají pomoci chránit zákazníky před neočekávanými hrozbami,“ říká Patricia Wilkey, senior viceprezidentka a generální ředitelka divize Solutions and Services Group International Sales ve společnosti Lenovo.

Jako součást rozšířené spolupráce vytvoří společnost Lenovo novou službu Řízené detekce a reakce (Managed Detection and Response, MDR). Ta bude postavena na využití AI a EDR funkcí platformy Singularity Platform od společnosti SentinelOne.

„Koncové body zůstávají hlavním vektorem kybernetických útoků a jsou zároveň nejkritičtější součástí probíhajících firemních operací. Díky spolupráci s lídry na trhu, jako je společnost Lenovo, můžeme rychle rozšířit zabezpečení na bázi umělé inteligence do milionů počítačů a serverů po celém světě,“ říká Akhil Kapoor, viceprezident pro oblast Embedded Business ve společnosti SentinelOne. „Pro Lenovo i SentinelOne je to příležitost poskytnout zákazníkům společnosti Lenovo jasnou výhodu v oblasti zabezpečení a odolnosti tím, že dodáme chytrá zařízení, která se dokáží bránit v reálném čase.“

Ostatní . Tiskové zprávy

Diskuse