ASUS W1700N - domácí multimediální centrum

26. 7. 2004 06:00    Rubrika: Představení    Autor: Radek Pavlis

Nejnovější počin společnosti ASUS na poli multimediální zábavy je notebook vyšší cenové kategorie s modelovým označením W1700N. Tento přístroj se svým velkým, širokoúhlým displejem, systémem postaveným na technologii Centrino a doplněný kvalitní grafickou kartou aspiruje na dobré umístění v oblasti domácí zábavy nebo jako přenosná pracovní stanice.

ASUS W1700N - domácí multimediální centrum

Podle fotografií zveřejněných na Internetu slibuje W1700N opravdu netradiční, moderní design. Na pohled subtilní korpus je laděn do kombinace metalické a černé barvy a má rozměry 364 x 264 x 32 mm. S hmotností 3,2 kg však už nelze hovořit o vysoce mobilním zařízení, zde však uplatnění W1700N asi nelze čekat a jeho význam dojde ocenění především jako skladná a snadno transportovatelná náhrada stolního PC. Kladem notebooku je rozměrný širokoúhlý displej s poměrem stran 16:10, úhlopříčkou 15,4" a rozlišením 1680 x 1050 pixelů. W1700N také obsahuje některé příjemné detaily, například TouchPad, který není zapuštěný pod okraj opěrky pro ruce, čímž se zabrání hromadění nečistot a prachu v jeho rozích.

O samotný provoz notebooku ASUS W1700N je postaráno technologií Centrino od Intelu, která se skládá ze tří základních komponent: čipsetu Intel 855PM, mobilního procesoru Intel Pentium M a integrovaného modulu bezdrátové sítě Intel PRO/Wireless. Procesory Pentium M se do tohoto notebooku instalují s frekvencemi 1,5 GHz až 1,7 GHz a využívají operační paměť o velikosti až 1 GB. Standardně dodávaný pevný disk má kapacitu 40, 60 nebo 80 GB (v závislosti na konfiguraci) a notebook samozřejmě obsahuje i optickou mechaniku - buďto kombinovanou DVD/CD-RW nebo DVD vypalovačku formátu DVD-, případně i duální podporující DVD+ i DVD-. Pro zobrazování grafiky slouží čip ATI Mobility Radeon 9600 se 64 MB video paměti, od kterého lze čekat velmi dobré provozní vlastnosti i v oblasti náročnějších grafických 3D aplikací. V této souvislosti je třeba zmínit i audiosystém se zabudovaným subwooferem, který notebooku přidává další multimediální dimenzi. Významnou kapitolou je i výdrž notebooku při provozu na baterie: přestože je ASUS W1700N orientován spíše na výkon, i tyto parametry by měly být dobré, protože podle oficiálních údajů by měl interní Li-Ion akumulátor udržet přístroj v provozu po dobu až čtyř a půl hodiny bez připojení k elektrické síti.

Notebook ASUS W1700N má ve výbavě i multimediální rozhraní, jako je výstup S-video a čtečka paměťových karet formátů SD/MMC/MS/MS PRO, a vedle už téměř nepostradatelných USB 2.0 a IEEE 1394 disponuje samozřejmě i vybavením pro připojení k Internetu, zahrnujícím jak klasickou "drátovou" Gigabitovou LAN a modem, tak i bezdrátové WiFi standardu 802.11b/g.

Na notebooku ASUS W1700N je předinstalován operační systém Microsoft Windows XP ve verzi Home nebo Professional a sada dalšího software a systémových utilit, zahrnující například programy pro vypalování a přehrávání CD a DVD nebo antivirový program. Dále zákazník k notebooku dostane optickou myš a praktickou cestovní brašnu, případně i dálkový ovladač (jen u některých sestav). Na notebook je poskytována 2-letá záruční lhůta.

V české nabídce společnosti ASUS jsou v současné době konfigurace vybavené procesorem Pentium M s jádrem Dothan. Levnější sestava osazená procesorem Pentium M s taktovací frekvencí 1,6 GHz, pamětí RAM o velikosti 512 MB, pevným diskem o kapacitě 60 GB a duální DVD vypalovačkou je nabízena za doporučenou koncovou cenu 63.110 Kč bez DPH, dražší, s procesorem Pentium M 1,7 GHz, pamětí 1 GB RAM, 80 GB diskem a duální DVD vypalovačkou je nabízena za 73.510 Kč bez DPH.

Představení

Diskuse