ASUS A7Vb - maximálně multimediální

10. 10. 2005 07:00    Rubrika: Představení    Autor: Radek Pavlis

Koncem srpna představila společnost ASUS na českém trhu spolu s podobným, ale menším modelem A5E i multimediální novinku A7Vb se 17" širokoúhlým displejem, výkonou grafickou kartou, integrovaným televizním tunerem a řadou doplňků, které z něj činí atraktivní a kompaktní centrum domácí zábavy.

ASUS A7Vb - maximálně multimediální

S rozměry 405 x 314 x 38 mm a hmotností 3,9 kg (včetně baterie) se jedná o velký notebook, který se už na časté přenášení moc nehodí, přesto však je skladný a lze ho transportovat mnohem snáze než běžné PC. Model ASUS A7Vb disponuje velkým širokoúhlým displejem s úhlopříčkou 17 palců a rozlišením WXGA+ (tj. 1440 x 900 pixelů). O zvuk je postaráno stereo reproduktory, které doplňuje subwoofer pro posílení basů - jedná se tedy o soustavu 2+1. Pro snazší přehrávání videa nebo hudby je notebook vybaven Audio DJ panelem, který obsahuje základní ovládací prvky pro ovládání příslušných programů.

Hardwarová výbava notebooku ASUS A7Vb odpovídá mainstreamu současné nabídky a zaručuje vysoký výkon a relativně nízké energetické nároky počítače. Na čipsetu Intel 915 PM je osazen některý z mobilních procesorů Intel Pentium M 730 - 770 (s taktovací frekvencí 1,6 - 2,13 GHz, 2 MB L2 Cache a 533 MHz systémovou sběrnicí). Operační paměť DDR2 533 MHZ SDRAM může mít velikost až 2 GB. Pro zobrazování grafiky je notebook vybaven kartou ATI Mobility Radeon X700 se 128 MB vlastní video paměti, která by měla uspokojit nároky i náročných uživatelů. Pevný disk je dodáván o velikosti od 40 GB až po 100 GB a součástí notebooku je rovněž optická mechanika combo DVD/CD-RW nebo duální DVD+/-RW Double Layer.

Konektivita notebooku ASUS A7Vb je velmi široká a pokrývá většinu potřeb náročnějšího uživatele. Samozřejmostí je modem a 10/100 LAN pro připojení k Internetu, volitelně může být notebook osazen i modulem bezdrátové sítě Wi-Fi 802.11 a/b/g a Bluetooth. K dispozici je pět (!) portů USB 2.0 a jeden IEEE 1394 (FireWire), TV výstup S-Video a čtečka paměťových karet SD, MMC, MS, MS PRO. Možnosti notebooku umocňuje zabudovaný analogový TV tuner a FM tuner spolu s integrovanou video kamerou s rozlišením 1,3 Mega pixelu (digitálním TV tunerem disponuje A7Vc, který se však u nás prozatím nenabízí).

Na noteboocích modelové řady A7Vb je předinstalován operační systém Microsoft Windows Home Edition spolu se systémovými utilitami, antivirovým programem a sadou multimediálních programů. Příslušenství k notebooku zahrnuje optickou myš a brašnu pro jeho přenášení. Na přístroj je poskytována 2-letá mezinárodní záruka.

Momentálně je A7Vb nabízen s procesorem Intel Pentium M 750 (1,87 GHz), operační pamětí o velikosti 512 MB, pevným diskem s kapacitou 80 GB, duální DVD+/-RW vypalovačkou a operačním systémem MS Windows XP Home Edition. Tato konfigurace má doporučenou koncovou cenu 48.273 Kč bez DPH.

Představení

Diskuse