Toshiba Satellite L10 - pohledný low-end

31. 1. 2005 07:00    Rubrika: Představení    Autor: Radek Pavlis

Koncem ledna oznámila společnost Toshiba nový cenově dostupný low-endový notebook Satellite L10, který by se na českém trhu měl objevit v průběhu února. Výbavou a dispozicí se řadí do nejnižší a také nejlevnější kategorie notebooků, ale přesto nabízí příznivé výkonnostní parametry a také dobrou transportní hmotnost.

Toshiba Satellite L10 - pohledný low-end

Na to, že se jedná o přístroj nejnižší cenové kategorie, působí Satellite L10 podle fotografií velmi dobrým dojmem. Pohledný korpus v černé barvě s šedou pracovní plochou má celkové rozměry 332 x 270 x 28,5 - 36,6 mm a jeho hmotnost činí 2,67 kg, což je v této cenové kategorii příznivá hodnota a umožňuje dobrou míru mobility. Ve víku je implementován displej s úhlopříčkou 15 palců a rozlišením XGA, tzn. 1024 x 768 pixelů. Jako polohovací zařízení slouží klasický TouchPad.

Hardwarové parametry notebooku Satellite L10 jsou skromné, ale na standardní kancelářský provoz notebooku zcela postačující. Osazen je procesorem Intel Celeron M 370 s taktovací frekvencí 1,5 GHz, 400 MHz sběrnicí a 1 MB vyrovnávacím L2 Cache. Operační paměť má základní velikost 256 MB, za příplatek ji lze rozšířit až na 1 GB. Interní pevný disk má kapacitu 40 GB a notebook je rovněž vybaven i optickou mechanikou - buďto combo DVD/CD-RW nebo duální DVD+/-RW vypalovačkou. Grafika je integrována v nejslabším čipsetu Intel 852GM, který si "ukusuje" z operační pamětí až 64 MB. Grafický výkon opět stačí na zpracování dokumentů, internet, fotky i video nebo 2D hry, ale 3D hry jen starší a ty nejméně náročné. Interní Li-Ion akumulátor má udávanou dobu výdrže cca 3 hodiny provozu bez připojení k elektrické síti.

Vybavení porty není u Satellite L10 nijak oslňující, ale o základní konektivitu je dostatečně postaráno. Samozřejmostí je modem i síťová karta pro připojení k Internetu. Nechybí ani tři USB 2.0 porty a ocenění jistě dojde i TV výstup (S-video).

Na notebooku Toshiba Satellite L10 je předinstalován operační systém Microsoft Windows XP Home Edition a k němu i řada systémových utilit a doplňkových aplikací. Na notebook je poskytována 2-letá záruční lhůta pro jednotlivce i firmy.

V nabídce Toshiby mají být v únoru dvě varianty modelu Satellite L10. Konfigurace s označením Satellite L10-117 bude vybavena duální DVD vypalovačkou a její doporučená koncová cena bude 25.990 Kč bez DPH. Alternativní sestava Satellite L10-119 s combo DVD/CD-RW mechanikou by měla být dostupná za doporučenou koncovou cenu 21.990 Kč bez DPH.

Představení

Diskuse