UMAX VisionBook 1400WXC - malý widescreen

22. 8. 2005 07:00    Rubrika: Představení    Autor: Radek Pavlis

V polovině srpna letošního roku uvedl UMAX na český trh další notebook z řady střední cenové kategorie, který je určen především pro běžnou práci s dokumenty a internetem. S modelovým označením VisionBook 1400WXC se nabízí notebook s širokoúhlým displejem, technologií Centrino, který je s hmotností lehce přes 2 kg společníkem vhodným i na cesty.

UMAX VisionBook 1400WXC - malý widescreen

Korpus notebooku UMAX VisionBook 1400WXC je laděn do béžové barvy, která v kombinaci s černými komponentami působí na zveřejněných fotografiích nezvyklým, ale přesto příjemným dojmem. Celkové rozměry přístroje jsou 343 x 233 x 24-33 mm a s hmotností 2,2 kg se řadí do kategorie mobilních přístrojů, které mohou docela dobře sloužit i na cestách. Notebook je osazen širokoúhlým 14" WXGA displejem s poměrem stran 16:9 a rozlišením 1280 x 768 pixelů. Pro polohování kurzoru slouží TouchPad s rolovací ploškou.

Srdcem počítače jsou procesory Intel Pentium M 740 nebo 750 se 2 MB L2 Cache. V nabídce je ovšem i levnější Celeron M 370. Procesor je v notebooku usazen na čipsetu Intel 915GM s 533 MHz FSB sběrnicí a integrovaným grafickým jádrem Intel Graphics Accelerator Media 900, které může pracovat až se 64 MB sdílené video paměti. Samotná operační paměť DDR II Dual Chanel má ve standardních sestavách velikost 512 MB a za příplatek je možné ji rozšířit až na 2 GB. V notebooku jsou dodávány pevné disky s rozhraním ATA/100 o velikosti od 40 do 80 GB s rychlostí otáčení 5400 RPM. Notebook je rovněž vybaven optickou mechanikou Toshiba, a to buďto combo DVD/CD-RW, nebo duální DVD+/-RW vypalovačkou. Interní Li-Ion akumulátor má udávanou výdrž až 3 hodiny provozu notebooku bez připojení k elektrické síti.

VisionBook 1400WXC je velmi dobře vybaven i po stránce konektivity. Disponuje všemi obvyklými porty, jako je USB 2.0 či FireWire, pro připojení k Internetu má modem a Gigabitovou síťovou kartu, z multimediálních rozhraní obsahuje TV výstup S-video, audio S/PDIF konektor a kombinovanou čtečku paměťových karet MS, MS Pro, SD a MMC. Rovněž jsou k dispozici obě převládající bezdrátové technologie Wi-Fi 802.11b/g a Bluetooth. Nadstandardní součástí je video kamera s rozlišením 1,3 MPixelů integrovaná ve víku displeje a konektor pro připojení replikátoru portů (který lze dokoupit samostatně).

Na noteboocích modelové řady VisionBook 1400WXC je předinstalován operační systém Microsoft Windows XP ve verzi Home nebo Professional, případně lze zakoupit i konfiguraci bez operačního systému. K notebooku jsou standardně dodávány potřebné ovladače, dále i přehrávač DVD videa, program pro vypalování optických disků a navíc i cestovní brašna. Na svůj výrobek poskytuje UMAX dvouletou záruční lhůtu s možností rozšíření na 3 roky.

Jak je u modelů od UMAXu obvyklé, lze u notebooku vybrat z široké škály konfigurací. Pro detailní nastavení lze použít online konfigurátor dostupný na webu UMAXu nebo u prodejců výpočetní techniky. Vzorová sestava modelu VisionBook 1400WXC s procesorem Pentium M 740, operační pamětí o velikosti 512 MB, pevným diskem s kapacitou 60GB, combo DVD/CD-RW mechanikou a operačním systémem Windows XP Home Edition se nabízí za doporučenou koncovou cenu 29.990 Kč bez DPH.

Představení

Diskuse