UMAX VisionBook 4600 CSX - vysoké rozlišení pro střední třídu

12. 9. 2005 07:00    Rubrika: Představení    Autor: Radek Pavlis

Podzimní změny v nabídkovém katalogu odstartoval UMAX novinkou VisionBook 4600 CSX, která nahrazuje předchůdce VisionBook 4500. Nový notebook je postaven na technologii Centrino, má nižší rozměry i hmotnost a řadu zákazníků nepochybně osloví vysokým rozlišením displeje a rovněž možností připojení replikátoru portů.

UMAX VisionBook 4600 CSX - vysoké rozlišení pro střední třídu

Celkové rozměry korpusu notebooku VisionBook 4600 CSX jsou 333 x 276 x 24-33 mm a jeho hmotnost činí 2,6 kg, umožňuje tak relativně snadný transport notebooku například mezi prací a domovem. Výrobcem zdůrazňovanou a mnohými uživateli cenněnou výbavou je velký displej s úhlopříčkou 15" a rozlišením SXGA+, tzn. 1400 x 1050 pixelů, umožňující komfortní práci v kancelářských aplikacích i v multimediálních programech. Pro polohování kurzoru slouží obvyklý TouchPad se dvěma tlačítky myší a rolovací ploškou.

Technologicky stojí UMAX VisionBook 4600 CSX na dominantě současné nabídky v oblasti mobilních zařízení, a to na poslední verzi platformy Intel Centrino (Sonoma). Základem je procesor Intel Pentium M se 2 MB L2 Cache a čipset Intel 915GM s 533 MHz sběrnicí. Pro zobrazování grafiky slouží čip integrovaný v základové desce Intel Graphics Accelerator Media 900, který používá až 128 MB sdílené video paměti. Samotná operační paměť je typu DDR II (což chválím, protože řada výrobců své Sonoma notebooky stále ještě vybavuje jen DDR1 moduly) s podporou zapojení Dual Chanel a může mít maximální velikost až 2 GB. Pevný disk se starším rozhraním ATA/100 (SATA by bylo příjemnější, ale to má dnes opravdu málokdo; na podzim by to již mělo být lepší) je dodáván o kapacitě 40 až 80 GB a součástí notebooku je rovněž optická mechanika, v základní sestavě combo DVD/CD-RW, ve vyšších sestavách duální vypalovačka DVD+/-RW. Interní Li-Ion akumulátor má udávanou výdrž až 3 hodiny středně náročného provozu notebooku bez připojení k elektrické síti.

Notebook VisionBook 4600 CSX je osazen všemi standardními porty. Pro připojení k Internetu je k dispozici modem, Gigabitová LAN karta a rovněž modul bezdrátové sítě Wi-Fi standardu 802.11b/g. Nechybí čtyři porty USB 2.0, port IEEE 1394 (FireWire), TV výstup S-video a podpora S/PDIF. Součástí notebooku je Card Reader 4 in 1 (podporuje formáty MS, MS Pro, SD, MMC) a mnozí uživatelé jistě ocení konektor pro připojení replikátoru portů; ten navíc obsahuje sériový i parelelní port.

Na noteboocích modelové řady VisionBook 4600 CSX je předinstalován operační systém Microsoft Windows XP ve verzi Home nebo Professional, volitelně lze pořídit i sestavu bez operačního systému. Záruka na tento model je 2 roky s možností rozšíření na 3 roky. Součástí je brašna pro přenos notebooku.

Pro nabídku společnosti UMAX je typická vysoká variabilita konfigurací, aby si zákazník mohl přizpůsobit notebook dle svých potřeb. Pro detailní přehled je k dispozici on-line konfigurátor na webu UMAXu nebo u prodejců výpočetní techniky. Orientačně uvádíme levnější sestavu s procesorem Intel Pentium M 740 (1,7 GHz), 512 MB operační paměti, 40 GB pevným diskem, combo DVD/CD-RW mechanikou a operačním systémem MS Windows XP Home Edition, která je na nabízena za doporučenou koncovou cenu 27.990 Kč bez DPH. Vyšší sestava se 60 GB pevným diskem, duální DVD+/-RW vypalovačkou a operačním systémem MS Windows XP Professional Edition má doporučenou koncovou cenu 31.490 Kč bez DPH.

Představení

Diskuse