UMAX VisionBook 936CSX - s modrou klávesnicí

27. 6. 2005 07:00    Rubrika: Představení    Autor: Radek Pavlis

Červnovou novinkou společnosti UMAX je nový notebook s modelovým označením VisionBook 936CSX. Jedná se o přístroj střední třídy, který však disponuje solidním výkonem, mobilní technologií Intel Centrino a výkonnou grafickou kartou ATI Radeon 9700.

UMAX VisionBook 936CSX - s modrou klávesnicí

Design notebooku VisionBook 936CSX je poměrně atraktivní a přitahuje na sebe pozornost netradičním barevným provedením klávesnice, která je celá zbarvená modře. Korpus přístroje má rozměry 326 x 270 x 30 mm a jeho hmotnost činí 2,7 kg - notebook je tak adresován spíše uživatelům, kteří potřebují skladnou a snadno transportovatelnou náhradu stolního PC. Displej notebooku s úhlopříčkou 15" má výborné rozlišení SXGA+, tzn. 1400 x 1050 pixelů. Pro polohování kurzoru slouží TouchPad s rolovacím tlačítkem a vítaným doplňkem notebooku je Audio DJ panel, pomocí kterého lze ovládat přehrávače hudby a videa.

Notebook UMAX VisionBook 936CSX je vybaven předposlední variantou technologie Centrino. Jedná se o kombinaci mobilního procesoru Intel Pentium M (725 s frekvencí 1,6 GHz nebo vyšší), chipsetu Intel 855PM a integrovaný modul bezdrátové sítě Wi-Fi. Operační paměť v základní sestavě má velikost 512 MB a za příplatek je možné ji dále rozšířit. Pevné disky jsou běžně dodávany s kapacitou 40 GB nebo 60 GB a rychlostí otáček 5400 RPM, případně může být notebook vybaven diskem lepším. V notebooku je integrována optická mechanika DVD+/-RW double layer. O provoz grafiky se stará čip ATI Radeon 9700 se 128 MB vlastní video paměti, který ještě stále slibuje dobré provozní vlastnosti notebooku i na poli multimédií. Interní Li-Ion akumulátor s kapacitou 4400 mAh by měl podle oficiálních údajů udržet notebook v provozu po dobu až 4 hodin bez připojení k elektrické síti.

Konektivita modelu VisionBook 936CSX je na vysoké úrovni a poskytuje uživateli všechny potřebné porty, na které je zvyklý z běžného PC. Nechybí konektory USB 2.0, IEEE 1394 a rovněž je k dispozici již méně obvyklý paralelní port. Pro připojení k Internetu disponuje notebook modemem, síťovou kartou 10/100 Mbit Ethernet a integrovaným modulem bezdrátové sítě Wi-Fi standardu 802.11b/g. Z multimediálních portů obsahuje VisionBook 936CSX audio SPDIF výstup, TV-výstup a kombinovanou čtečku paměťových karet SD, MMC a MS.

Na noteboocích VisionBook 936CSX je předinstalován operační systém Microsoft Windows XP ve verzi Home nebo Professional, eventuelně nabízí UMAX i notebooky bez OS připravené pro vyznavače LINUXu. Součástí příslušenství je i brašna pro přenos notebooku. Na svůj výrobek poskytuje UMAX 2 roky záruku.

V aktuálním ceníku má UMAX uvedené dvě konfigurace modelu VisionBook 936CSX, ale zákazníci mají samozřejmě možnost upravit si konfigurace dle svých potřeb. Levnější sestava s procesorem Pentium M 725, operační pamětí o velikosti 512 MB, pevným diskem s kapacitou 40 GB, duální DVD+/-RW vypalovačkou, modulem Wi-Fi prodávaná bez operačního systému je nabízena za doporučenou koncovou cenu 28.990 Kč bez DPH. Vyšší sestava s pevným diskem o kapacitě 60 GB a s instalovaným operačním systémem Windows XP Home Edition se nabízí za 31.990 Kč bez DPH.

Představení

Diskuse