Umax VisionBook 5700WSC - 17" multimediální centrum

24. 10. 2005 07:00    Rubrika: Představení    Autor: Radek Pavlis

VisionBook 5700WSC je horkou novinkou na českém trhu, která míří na náročné zákazníky, hledající skladné multimediální centrum domácnosti. Do jeho výbavy proto patří širokoúhlý 17" displej a nejvýkonnější mobilní grafika dneška. Díky sadě Centrino je přitom notebook relativně lehký.

Umax VisionBook 5700WSC - 17" multimediální centrum

Celkové rozměry notebooku VisionBook 5700WSC jsou poměrně velké: 397 x 293 x 44 mm. V porovnání s běžnými 17" notebooky je však poměrně lehký (3,8 kg), za což vděčí již zmiňované sadě Centrino. Notebook tak poslouží jako výkonné domácí multimediální centrum, které lze snadno přemisťovat. Nový VisionBook je osazen širokoúhlým displejem s úhlopříčkou 17" a rozlišením WSXGA+ (tj. 1680 x 1050 pixelů), který má navíc ve svém víku integrovanou web kamerou s rozlišením 1,3 Mega pixelů. Displej je tipu Glare, tedy s lesklou úpravou povrchu pro větší kontrast. Rozlehlá pracovní plocha obsahuje i samostatnou numerickou klávesnici - blíží se tak standardnímu PC rozložení, což výrazně zvyšuje pohodlí při práci. Pro polohování kurzoru slouží TouchPad s rolovací ploškou, dvěma tlačítky myši a čtyřsměrnou rolovací klávesou. V dolní části pracovní plochy je umístěn Audio DJ Panel, který slouží k ovládání softwaru pro přehrávání hudby a videa a podporuje i přehrávání mp3 souborů. Navíc je u něj umístěn i malý displej, kde se zobrazují informace o stavu notebooku a přehrávaných skladbách.

Hardwarové vybavení notebooku VisionBook 5700WSC stojí jako většina současné produkce na sadě Intel Centrino. Základem je mobilní procesor Intel Pentium M s 533 MHz sběrnicí a 2 MB L2 Cache usazený na čipsetu Intel 915PM, který pracuje s operační pamětí DDR II o maximální velikosti 2 GB. O grafiku se stará nejvýkonnější v současnosti prodávaný mobilní čip: ATI Mobility Radeon X800 XT s 256 MB vlastní video paměti, který slibuje excelentní možnosti multimédií. Pevný disk má ve vzorové konfiguraci velikost 80 GB, ale jak je u UMAXu obvyklé, zákazník si může vybrat z řady dalších možností. V notebooku je dále implementován multifunkční slot, do kterého lze umístit druhou baterii nebo druhý pevný disk, standardně je však osazen duální mechanikou DVD+/-RW double layer. Interní Li-Ion akumulátor má udávanou výdrž 2 - 3 hodiny středně náročného provozu, což je při výkonnostních parametrech notebooku vskutku příznivá hodnota.

Solidní výbava pokračuje i širokou nabídkou portů, kterými je notebook vybaven. Pro připojení k Internetu lze použít vestavěný modem, Gigabitový Ethernet, Wi-Fi standardu 802.11b/g nebo Bluetooth, nechybí porty USB 2.0 ani FireWire a dále je k dispozici i málo vídaný sériový port. Z multimediálních rozhraní je zde TV výstup, digitální DVI výstup a čtečka paměťových karet SD, MMC, MS, MS Pro. Volitelně může být součástí notebooku i TV tuner včetně dálkového ovládání.

Na noteboocích UMAX VisionBook 5700WSC je předinstalován operační systém Microsoft Windows XP Home nebo Professional, volitelně je možné pořídit i konfiguraci bez operačního systému. Součástí příslušenství je i brašna pro přenášení notebooku.

Zákazník si může nakonfigurovat výslednou sestavu podle svých požadavků a finančních možností, zde uvádíme vzorovou konfiguraci s procesorem Intel Pentium M 760 (2 GHz), operační pamětí o velikosti 1 GB, pevným diskem s kapacitou 80 GB, duální DVD+/-RW DL mechanikou a operačním systémem MS Windows XP Home Edition, která se nabízí za doporučenou koncovou cenu 54.990 Kč bez DPH.

Představení

Diskuse