HP ENVY dv6-7250ec - Full HD displej pro multimédia

26. 11. 2012 07:00    Rubrika: Představení    Autor: Jakub Pavlis

HP představilo nový přírůstek do rodiny ENVY, jde o multimediálně zaměřený notebook se zajímavou výbavou, které vévodí 15'' Full HD displej a dedikovaná grafika NVIDIA nebo procesor Intel Core i7. Pro multimediální přístroje je trochu netypická třeba čtečka otisků prstů, takže se pojďme podívat, co pro nás HP nachystalo.

HP ENVY dv6-7250ec - Full HD displej pro multimédia

HP připravilo nový multimediální notebook, který vybavilo, myslím, vším potřebným, aby mohl svou funkci plnit na sto procent. Nenajdete zde předimenzovaný hardware z herních notebooků ani velice drahé „vychytávky“ z business modelů, které slouží vlastně jen ve firemním sektoru nebo pro extrémní mobilitu, ne, nic takového, snad až na jednu drobnost, ale o tom později. A pro koho je notebook určen? Asi pro všechny, co dělají na notebooku kde co, potřebují něco trochu od každého a nemají hluboko do kapsy, protože zejména za perfektní displej a zajímavý výkon se přeci jen musí zaplatit.

Šasi je kombinací plastu a hliníku, takže jo dostatečně lehké i pevné, tedy v rámci své třídy. Jeho rozměry jsou 378 x 247 x 32,5 mm a hmotnost 2,46 kg bez napájecího adaptéru. Baterie má 6 článků, výkon 62 Wh a kapacitu 5225 mAh. O době výdrže výrobce nemluví, vzhledem ke konfiguraci ale asi nebude více než průměrná, vzhledem k zaměření notebooku by to ale nemuselo vadit, o pracovní nástroj nejde a třeba ve škole obvykle bývá alespoň chvíle, kdy může být dobíjen, aby vydržel potřebný čas v chodu. Navíc ani hmotnost notebooku častějšímu přenášení nijak nevadí, tedy pokud použijete vhodné zavazadlo.

15,6'' displej je hlavním „tahákem“ přístroje a opravdu stojí za to. Sice jde stále o TFT LCD, ale rozlišení Full HD (1920 x 1080 pixelů) příliš často v multimediálních noteboocích nenajdete. Navíc má antireflexní úpravu povrchu, takže ani při perfektním podání barev nevrhá nepříjemné zrcadlové odlesky. O podsvícení se starají diody, ale to je dnes už běžné.

Vedle perfektního displeje najdeme v hardwarové sestavě počítače čtyřjádrový procesor Intel Core i7-3630QM (2,4 (3,4 TB) GHz, DMI, 6 MB L3 cache, TDP 45 W) spolu s čipovou sadou HM77. Jde o opravdu výkonný procesor který vás nenechá na holičkách vlastně v jakémkoli případě. V něm umístěné integrované grafické jádro Intel HD 4000 se postará o práci se zobrazením, pokud není nutný výkon. Pokud se rozhodnete pro náročnější práci, či spíše zábavu, o výpočty se bude starat dedikovaná karta NVIDIA GeForce GT 630M s 2 GB DDR3 pamětí. Jde o poslední číselnou ředu v nabídce NVIDIA, ale nenechte se zmást, GPU je stále postavené na architektuře Fermi, nikoli Kepler. Má 96 jader, která jsou ale rychleji taktovaná, takže vydají téměř za dvojnásobek jader Kepler, ovšem hospodárnost je horší. Výkonem stačí i na nejnovější hry, potíž ovšem bude jejich spouštění v nativním rozlišení displeje, u náročnějších titulů to bude kompromis mezi rozlišením, úrovní detailů a fps. Paměťový systém je realizován ve dvou slotech dvěma různě kapacitními moduly DDR3, celkem je to 6 GB.

Data můžete ukládat na 1TG SATA pevný disk s 5400 otáčkami. Nejedná se sice o nejvýkonnější možnost, ale u multimediálů se počítá s nutnou kapacitou pro skladování hudby, videí, obrázků a kdečeho. Nechybí ani optická mechanika v podobě obligátní Super Multi DVD vypalovačky.

Konektivita je naprosto standardní, Wi-Fi b/g/n, Bluetooth 4.0 a gigabitový Ethernet. Co se týče portů, najdete zde trojici USB 3.0 a jeden USB 2.0, dvojici sluchátkových výstupů a jeden zvukový vstup (Line In), jedno HDMI a jedno externí VGA a slot pro čtečku paměťových karet. Spíše než zabezpečení zajišťuje čtečka otisků prstů snadné přihlašování k různým účtům, chybí totiž TPM. Samozřejmě nechybí ani webkamera a duální integrovaný mikrofon. Zajímavostí je hned čtveřice reproduktorů a ještě integrovaný subwoofer, takže i zvukové podání by mělo být nadprůměrné.

Notebook je vybaven operačním systémem Windows 8 64bit. Ve výbavě najdete vlastně pouze utility od výrobce, ovšem je jich pěkná řádka, dále je ve výbavě Symantec Norton Internet Security trial, Beats Audio, Cyberlink PowerDVD a Windows Live Essentials, další software výrobce neinzeruje. Záruka je dvouletá.

Koncová cena pro HP ENVY dv6-7250ec v konfiguraci s procesorem Intel Core i7-3630QM (2,4 (3,4 TB) GHz, DMI, 6 MB L3 cache, TDP 45 W), 6 GB RAM, NVIDIA GeForce GT 630M s 2 GB DDR3, SATA HDD 1 TB, Wi-Fi, Bt 4.0, 3x USB 3.0 s Win 8 64bit činí 20 825 Kč bez DPH (24 999 Kč s DPH).

Představení

Diskuse