Kožený povrch pro 13.3'' manažerský konvertibilní notebook, HP Spectre Folio 13

31. 1. 2019 14:37    Rubrika: Představení    Autor: Viktor Péder

Luxusní a exkluzivní notebook, pro uživatele, kteří chtějí mít něco speciálního. HP představilo konvertibilní manažerský notebook, který má ''pouzdro'' z opravdové kůže, jako pevnou součást svého těla. Uvnitř se ukrývají běžné komponenty pro rychlou práci s dokumenty a internetem.

Kožený povrch pro 13.3'' manažerský konvertibilní notebook, HP Spectre Folio 13

Na výběr budou dva procesory z rodiny Intel Core Y (Amber Lake), i5-8200Y a i7-8500Y, ještě úspornější než běžně používané procesory řady Core U. Operační paměť je výhradně integrována na desce, výrobce zvolil kapacitu 8 GB, což je s přehledem vyhovující, pro zamýšlené využití notebooku. Nabídka SSD začíná na kapacitě 256 GB a lze se dostat až na 2 TB, základ opět s přehledem stačí na běžnou agendu, 512 GB je zlatý střed, 1 nebo dokonce 2 TB využije jen ten, kdo hodně fotí či spíše natáčí videa.

HP Spectre Folio 13 - v jedné z možných pracovních pozic
HP Spectre Folio 13 - v jedné z možných pracovních pozic

13.3'' displeje s IPS technologií a dotykovým povrchem budou nabízený ve dvou variantách. Základní Full-HD ( 1920 x 1080 px ) a luxusnější 4k ( 3840 x 2160 px ), oba s podsvícením WLED. Integrovaný grafický čip Intel HD Graphics 615 je součástí procesorů, nabízí nízkou spotřebu s výkonem potřebným pro internet a dokumenty i sledování videa.

HP Spectre Folio 13 - klávesnice, poloha notebook
HP Spectre Folio 13 - klávesnice, poloha notebook

Nabídka portů je skromná, ale přes redukce může být připojeno vše potřebné. Notebook obsahuje duální audio jack, 1x USB-C 3.1 Gen 1 a 2x USB-C / Thunderbolt 3. Přes všechna rozhraní by (podle specifikace) mělo jít nabíjet baterii a jsou připojena na DP 1.2. Pomocí redukce nebo dokovací stanice pak lze připojit i další běžná zařízení se starším typem rozhraní nebo i LAN. Uvnitř notebooku je pochopitelně i WiFi + Bluetooth modul pro bezdrátovou komunikaci. Volitelně lze přikoupit i LTE modul. Notebook také dostal microSD slot.

HP Spectre Folio 13 - v poloze tabletu
HP Spectre Folio 13 - v poloze tabletu

To vše je zabaleno v opravdové kůži, která je pevnou součástí notebooku, kožená je i plocha pod klávesnicí, kolem touchpadu. Klávesnice s podsvícením a její okolí mohou být provedeny ve stříbrné nebo černé barvě. Celkové rozměry notebooku jsou 320 x 234 x 15 mm a váží od cca 1.49 kg. Oficiálně je zatím nabízen v USA za ceny od 1.300 USD.

Představení

Diskuse