13.3'' displej s vysokým jasem, nejlehčí konvertibilní notebook od HP, Elite Dragonfly

25. 9. 2019 06:20    Rubrika: Představení    Autor: Viktor Péder

Prémiový, ultralehký, designový notebook, s vahou těsně pod jeden kilogram, je určený především pro uživatele s nároky na vysokou mobilitu, ruku v ruce s vysokým zabezpečením. Displej nabízí nadprůměrně vysokou svítivost, běžný procesor je doplněn o slušnou dávku operační paměti a díky SSD může dostat i obrovskou porci úložné kapacity.

13.3'' displej s vysokým jasem, nejlehčí konvertibilní notebook od HP, Elite Dragonfly

Méně než jeden kilogram (v nejlehčí konfiguraci) váží díky tomu, že má tělo vyrobené z hořčíku. Svým názvem z části koresponduje modrou iridescentní barvou, kterou HP přirovnává k barvě křídel vážky. Výrobce slibuje touchpad a podsvícenou klávesnici bez klapavých zvuků, tedy tichou práci. Plastové díly notebooku jsou vyrobeny z recyklovaných materiálů. Celkové udané rozměry notebooku jsou cca 304 x 198 x 16 mm a váha (podle výbavy ) od 0.99 kg.


HP dbá také na co nejvyšší bezpečnost uživatelských dat. Dnes již tradičně, nabízí obrazový filtr, integrovaný v těle displeje, aktuálně ve 3. generaci HP Sure View. HP Sure Sense má za úkol bránit proti malware útokům, za pomoci umělé inteligence. Užitečným nástrojem je také HP Sure Recover, který dokáže notebook uvést do opravdu továrního nastavení, u některých aktualizací Win 10 s tím v minulosti býval problém (i u jiných výrobců notebooků).


Ostatní HW výbava je celkem tradiční. Technická specifikace uvádí procesory Intel Core od i3-8145U, přes i5-8265U a novější i5-8365U až k nevyšším i7-8565U a opět novější i7-8665U s technologií vzdálené správy vPro. Součástí všech jmenovaných procesorů je integrované grafické jádro Intel UHD Graphics 620.


Notebook v sobě ukrývá maximálně 16 GB operační paměti s nízkou spotřebou LPDDR3-2133 SDRAM, i díky tomu výrobce uvádí výdrž 16 až 24 hodin maximální výdrže, podle kapacity baterie, 38 Wh Li-Ion nebo 56 Wh Li-Pol. Kapacita SSD začíná na 128 GB a končí až na nadstandardních 2 TB, v nabídce je i Intel Optane. Operační paměť je napájena na desce bez možnosti pozdější úpravy, SSD bude v podobě vyměnitelných 2280 M.2 modulů.


13.3'' displej bude nabízen ve třech variantách. Základní IPS s Full-HD rozlišením (1920 x 1080 px) a svítivostí 400 nits. Se stejným rozlišením bude nabízen také displej s ochranným filtrem HP Sure View (integrovaný privátní filtr, snižuje čitelnost z boků), který při své aktivaci snižuje svítivost displeje, proto je základní výkon podsvícení rovných 1000 nits. Pro milovníky vysokého rozlišení bude k dispozici také 4k (3840 x 2160 px) displej s barevným pokrytím 95% sRGB a 550 nits. Jedná se o konvertibilní notebook, takže všechny verze displejů disponují lesklou dotykovou vrstvou Corning Gorilla Glass 5.


Nabídka rozhraní je velmi skromná. 1x USB-C 3.1 Gen 1, přes které je notebook zároveň dobíjen, 1x HDMI pro možnost rychlého připojení projektoru při prezentaci a 1x kombinovaný audio konektor pro poslech hudby nebo konferenční hovory. Vše ostatní lze získat přes USB-C pomocí externích rozhraní, dokovací stanici nebo jednotlivé redukce. Uvnitř notebooku jsou pochopitelně i bezdrátové technologii od Wi-Fi, přes Bluetooth až po volitelný LTE modul. K notebooku lze pořídit i speciální příslušenství jako kožený obal nebo HP Bluetooth Travel Mouse.


Notebook HP Elite Dragonfly má být v České republice v prodeji od listopadu za ceny začínající na částce 46.990,- s DPH Kč.

Představení

Diskuse