Notebookové novinky Acer, pro první polovinu nového roku, CES 2020

9. 1. 2020 17:33    Rubrika: Představení    Autor: Viktor Péder

Společným jmenovatelem jsou především nové procesory Intel Core z 10. generace, ale také AMD Ryzen 4. generace. Současně s procesory nastupuje také WiFi 6 (802.11ax). Stále častěji se objevuje vyšší rozlišení displejů. To vše s vyšším výkonem a více sexy a tenkým provedením.

Notebookové novinky Acer, pro první polovinu nového roku, CES 2020

Acer Spin 5 a Spin 3 s CPU Intel a aktivním perem

V konvertibilní řadě spin představil Acer dva modernizované modely Spin 5 a Spin 3. Jsou opět o něco tenčí a dostaly novou generaci procesorů Intel Core. Acer s nimi cílí na studenty i pracovní nasazení pro lidi, kteří potřebují pracovat s dotykovým perem na obrazovce. Konvertibilní provedení umožní otočením displeje pracovat i v režimu tabletu. Konstrukce pantů zároveň naklání podsvícenou klávesnici k uživateli, v režimu notebooku, pro pohodlnější psaní.

K oběma modelům se standardně v ceně dodává aktivní dotykové pero Acer Active Stylus s Wacom AES technologií, která umožňuje rozpoznat 4096 úrovní tlaku. Pero lze dokovat přímo v notebooku, kde se dobíjí jeho baterie. Spin 5 podporuje i citlivější stylus s technologií Wacom AES 2.0, to už je však za příplatek.


Spin 5 nabízí 13.5'' displej s 2K rozlišením a poměrem stran 3:2, což více připomíná proporce papíru a zpříjemňuje tak přípravu dokumentů pro tisk. Notebook s hořčíkovým tělem váží 1.2 kg. Na trh by se měl dostat v březnu za ceny od 1000 EUR.


Spin 3 je větší, dostal 14" FullHD displej s běžným poměrem stran 16:9. Hliníkové tělo má dle výrobce tloušťku 16.9 mm a celý notebook váží 1.5 kg. Na trhu by měl být o týden dříve, tady v únoru, za ceny od 650 EUR.

Acer Swift 3, dvě velikosti, Intel nebo AMD

Notebooky z řady Swift mají klasickou konstrukci, soustředí se na styl a mobilitu, při zachování dostatku výkonu pro práci na cestách. Nabízen bude ve dvou velikostech displeje, které zároveň znamenají osazení procesorem od jiného výrobce. Menší bude s procesory Intel, větší s AMD. Obě varianty dostanou funkci Wake on Voice, možnost probuzení notebooku hlasem.


Označení SF313-52/G ponesou modely s displejem 13.5'' úhlopříčkou, tedy opět s poměrem stran 3:2, jako u výše uvedeného konvertibilního modelu Spin 5. Jeho udané tloušťka je těsně pod 16 mm a váha 1.19 kg. Nabízen bude s procesory Intel 10. generace včetně novější výkonné grafiky Intel Iris Plus nebo i dedikované grafiky od výrobce NVIDIA. Na trhu se má objevit již tento měsíc za ceny od 700 EUR.


Modely s označením SF314-42 dostanou 14'' displeje a procesory AMD Ryzen řady 4000, které budou vyráběny 7 nm technologií. Mají přibližně stejnou váhu a jsou o půl milimetru tlustší. Větší modely s procesory od AMD mají být dostupné v březnu za ceny od 600 EUR.

Acer TravelMate P6 a P2, firemní nasazení

Nové pracovní notebooky dostanou opět procesory Intel 1. generace a operačním systémem Windows 10 Pro, zaměřený na korporátní nasazení. Acer se rovněž chlubí souladem s americkými vojenskými standardy MIL-STD 810G.


Acer TravelMate P6 dostane tělo z hořčíko-hliníkové slitiny o tloušťce 16.6 mm a celkové váze notebooku jen 1.1 kg. Mobilitu na cestách podpoří volitelná 4G LTE modem s podporou eSIM. Osazené procesory budou disponovat technologií vPro pro vzdálenou správu z IT oddělení. K dispozici budou i konfigurace s dedikovanou grafikou NVIDIA GeForce MX250. Displeje budou jako doposud 14'' velikosti, maximální velikost RAM 24 GB, pravděpodobně 8 GB na desce + jeden slot pro max. 16 GB. K dispozici má být v únoru za ceny od 1100 EUR.


Model TravelMate P2 může být větší a levnější variantou. Vedle 14'' nabídne i větší displej 15.6'' a pravděpodobně plastové tělo, tloušťku a váhu výrobce zatím neuvedl. S dražším modelem však drží krok standardu odolnosti, zabezpečení dat i možnosti 4G LTE modemu. Nabídne o něco slabší dedikovanou grafiku NVIDIA GeForce MX230 a papírově pomalejší SSD řadiče (bez NVMe), což však v reálu poznáte jen stěží, nicméně rozdíl oproti klasickým HDD je v obou případech markantní, lepší ve prospěch SSD. Větší model naopak dostane možnost osazení až 32 GB RAM. Za ceny od 600 EUR má být dostupný už tento měsíc.

Acer ConceptD 7 Ezel a Pro, pro profesionály


Notebook určený pro grafiky na první pohled zujme svojí konstrukcí a možnostmi nastavení displeje, ten dostane rozlišení 4K a ochrannou dotykovou vrstvu Gorilla Glass 6. Podle grafické karty a procesoru bude dělen na dvě kategorie. ConceptD 7 Ezel dostane procesory Intel Core řady H, z 10. generace, jejíž parametry zatím schází v přehledu specifikací procesorů Intel a "běžné" RTX grafiky z řady GeForce od NVIDIA. ConceptD 7 Ezel s dodatkový moznačením "Pro" dostanou procesory až Intel Xeon a RTX grafiky z profesionální řady Quadro. K dispozici bude až 2 TB SSS a operační systém Win 10 Pro. Acer zatím uvádí jen ceny od 2500 EUR pro "základní" verzi a od 3000 EUR pro verzi Pro, bez uvedení předpokládaného měsíce vstupu na trh.

Představení

Diskuse