Notebooky Asus, ohlášené u příležitosti CES 2020

14. 1. 2020 06:20    Rubrika: Představení    Autor: Viktor Péder

Asus ohlásil novinky ze všech hlavních segmentů trhu, domácí, herní i pracovní notebooky. I zde jde pochopitelně především o nové procesory, Intel i AMD. Asus se rovněž rozhodl bodovat v souboji nejlehčích notebooků.

Notebooky Asus, ohlášené u příležitosti CES 2020

Asus VivoBook S (333/433/533) na doma ve všech velikostech

Nová generace modelové řady VivoBook S dostane zcela nový konstrukční design. K dispozici budou s displeji o velikostech 13, 14 a 15 palců. Na výběr budou různé barvy víka, nově bude barevně ohraničena i klávesa Enter, Asus zkouší další způsob, jak se odlišit. Nabízet budou nové procesory Intel z 10. generace a také základní dedikované grafické karty NVIDIA pro jednoduché hraní.


Asus TUF Gaming A15/A17 pro základní hraní

Notebooky úvodní herní řady, pro častější hraní v základní výkonové třídě, dostaly rovněž inovovaný design celou konstrukci. Displeje budou na výběr ze dvou velikostí, 15 a 17 palců, levnější výbava s plastovým, dražší výbava s kovovým víkem. Hlavní novinkou mezi procesory pak bude nová řada Ryzen 4. generace od AMD. Nejvyšší dostupnou grafickou kartou, pro tuto modelovu řadu, bude NVIDIA GeForce RTX 2060, která zvládne aktuální herní tituly v solidní rychlosti i při dobrých detailech, při FullHD rozlišení notebookového displeje. Oproti předchozí generaci už Asus upustil od možnosti osazení 2.5'' datového úložiště, ve prospěch osazení výkonnější baterie.


Asus ExpertBook B9450 útočí na váhový rekord

I když jsou doménou Asusu hlavně herní a domácí notebooky, svou nabídku má i pro firemní zákazníky. Hlavní novinkou segmentu pracovních notebooků je model Asus ExpertBook B9450. Nabízen bude ve dvou výkonových variantách baterie, se slabší nabídne aktuální váhový rekord ve své kategorii, 870 g. Osobně bych volil spíše silnější baterii, se kterou se notebook stále vejde do kategorie pod 1 kg. Notebook přitom nabídne 2x M.2 slot pro 2280 SSD datové úložiště. Samozřejmostí jsou opět nové procesory Intel z 10. generace.


Představení

Diskuse