Acer Aspire Vero 15 (AV15-53P) - další ECO notebook, procesor i grafika Intel z 13. generace

24. 4. 2023 07:00    Rubrika: Představení    Autor: TZ

Notebook Aspire Vero 15 je poháněn procesory Intel Core 13. generace s grafikou Intel Iris Xe, která je navržena tak, aby toho notebook Intel Evo zvládl ještě více najednou. Mnohokrát oceněná řada Aspire Vero snižuje emise CO2 díky použití recyklovaných plastů (PCR) ve svém šasi, aniž by byla obětována odolnost. Je také vybaven 15,6" Full HD IPS displejem, technologií Acer VeroSense pro správu baterie a webovou kamerou s rozlišením 1440p QHD, která se může pochlubit technologiemi Acer PurifiedView a Acer PurifiedVoice pro snazší spolupráci.

Acer Aspire Vero 15 (AV15-53P) - další ECO notebook, procesor i grafika Intel z 13. generace

Notebook Acer Aspire Vero 15

Aspire Vero 15 (AV15-53P) kombinuje ekologický design i řadu výkonných funkcí a vychází vstříc potřebám uživatelů, kteří vyžadují výkonný a atraktivně vypadající notebook. Je vybaven 15,6" displejem s rozlišením Full HD, poměrem stran 16:9 a 100% pokrytím barevného prostoru sRGB pro uspokojení potřeb uživatelů souvisejících s úkoly a zábavou na větší ploše. Notebook s operačním systémem Windows 11, který je poháněn procesory Intel Core i7 až 13. generace s grafikou Intel Iris Xe, pomáhá uživatelům maximalizovat produktivitu, ať už pracují, tvoří nebo se baví, a splňuje požadavky notebooku Intel Evo na dosažení klíčových cílů v oblasti pozitivních zkušeností, jako je chování v reálném světě, dlouhá výdrž baterie, rychlá odezva, okamžité probuzení a inteligentní spolupráce.

Aspire Vero 15 je také vybaven kamerou s rozlišením 1440p QHD, která obsahuje technologie Acer PurifiedView a PurifiedVoice s technologií AI Noise Reduction pro vylepšené konferenční hovory. Pro spolehlivé a bezproblémové připojení je notebook vybaven Wi-Fi 6E a nabízí velkorysý výběr portů, včetně dvou Thunderbolt 4/USB-C, dvou portů USB3.2 Gen1 typu A, HDMI 2.1, DC vstupu a audio jack portu, díky nimž budou uživatelé připojeni a produktivní, ať už budou kdekoli. Je také vybaven až 16 GB vestavěné paměti LPDDR5 a dvěma M.2 SSD, které podporují až 1 TB úložného prostoru.

Ekologický design

V rámci snahy společnosti Acer o neustálý pozitivní dopad na životní prostředí byl notebook Aspire Vero 15 promyšleně navržen tak, aby obsahoval více recyklovaných materiálů a dále minimalizoval množství odpadu prodloužením životnosti zařízení. V porovnání s předchozí generací ekologických notebooků Aspire Vero 15 se zvýšil podíl PCR plastů použitých v šasi z 30 % na 40 % a při výrobě materiálu šasi se podařilo snížit emise CO2 o 30 %, a zároveň zajistit, aby vydrželo každodenní opotřebení. Jeho atraktivní šasi neobsahuje barvu a má méně těkavých organických sloučenin, zatímco na klávesách a krytu adaptéru jsou použity z 50 % recyklované materiály. Jeho hladký trackpad OceanGlass rovněž obsahuje recyklovaný plast vázaný na oceán.

V zájmu dalšího prodloužení životnosti notebooku v něm jsou použity standardizované šrouby, které usnadňují opravy a recyklaci po skončení životnosti produktu. Notebook je dodáván ve víceúčelovém recyklovatelném obalu, který je ze 100 % vyroben z recyklovaného papíru a až z 90 % z recyklované lepenky a který lze znovu použít jako ergonomický stojan na notebook. Integrované aplikace pro správu VeroSense umožňují uživatelům převzít kontrolu nad spotřebou energie a životností baterie, přičemž si mohou vybrat ze čtyř režimů výkonu.

Cena a dostupnost

Acer Aspire Vero 15 (AV15-53P) bude v oblasti EMEA v květnu za cenu od 899 €.

Přesné specifikace, ceny a dostupnost se liší v závislosti na zemi prodeje.

Představení . Tiskové zprávy

Diskuse