Acer Chromebook Spin 714 - konvertibilní ECO notebook s Intel Core 13. gen. s vPro

9. 5. 2023 07:00    Rubrika: Představení    Autor: TZ

Společnost Acer uvedla na trh své nejnovější výkonné konvertibilní Chromebooky Acer Chromebook Spin 714 a Acer Chromebook Enterprise Spin 714. Nová řada Chromebooků, která podporuje potřeby spotřebitelů, rodin i firem, je vybavena novými procesory Intel Core 13. generace, baterií s desetihodinovou výdrží i rychlonabíjením a novými funkcemi. Je dodávána v ekologickém balení, které je vyrobeno z plně recyklovatelných materiálů. Čtrnáctipalcový Chromebook s poměrem stran 16:10 také nabízí živý obraz a kvalitní videokonference díky WUXGA displeji se 100% pokrytím barevného prostoru sRGB, vestavěné QHD 2K webové kameře a DTS zvuku. Uživatelé pracující na cestách a studenti mohou využívat Chromebook 2 v 1 plně a každodenně díky flexibilnímu 360° konvertibilnímu režimu, rychlonabíjecímu stylusu USI a splnění armádních standardů odolnosti.

Acer Chromebook Spin 714 - konvertibilní ECO notebook s Intel Core 13. gen. s vPro
  • Notebooky Acer Chromebook Spin 714 a Acer Chromebook Enterprise Spin 714 s certifikátem Intel Evo a výkonnými procesory Intel Core 13. generace s technologií Intel vPro poskytují svižný chod, rychlé nabíjení a dlouhou výdrž baterie
  • Konvertibilní konstrukce, 14" WUXGA displej (1 920 × 1 200 px) a dokovací aktivní stylus USI s možností rychlého nabíjení tvoří dvojici pro vysokou produktivitu, práci i zábavu na cestách
  • Webová kamera s rozlišením QHD 2K a špičkový zvuk poskytují čistotu potřebnou pro konference v práci, výuku a udržování kontaktu
  • Odolná hliníková konstrukce a podpora iniciativy Earthion společnosti Acer díky použití recyklovaných materiálů v obalech a registraci EPEAT

„Nové notebooky Acer Chromebook Spin 714 a Acer Chromebook Enterprise Spin 714 mají výkon a funkce zvyšující produktivitu, takže jsou ideální pro vedoucí pracovníky a mobilní profesionály, stejně jako pro spotřebitele a studenty, kteří se věnují pokročilejším aplikacím, jako je kódování a střih videa,“ řekl James Lin, generální ředitel divize Notebooky, IT Products Business, Acer Inc. „Webová kamera s rozlišením QHD 2K v chromeboocích zajišťuje vysoce kvalitní konference, zatímco ekologické funkce podporují závazek společnosti Acer vytvářet pozitivní dopad na životní prostředí.“

Technologie zvyšující produktivitu a podmanivý obraz

Nové Chromebooky jsou poháněny procesory Intel Core i7 až 13. generace, které poskytují až o 10 % vyšší výkon než předchozí generace. Dodržují také standardy platformy Intel Evo , aby poskytovaly svižný chod a až 10hodinovou výdrž na baterii. Baterii lze rychle nabít za pouhých 30 minut a zajistit tak až čtyři hodiny provozu. Pro podniky, kde je zapotřebí dodatečná správa a kontrola zabezpečení, podporuje Acer Chromebook Enterprise Spin 714 technologii Intel vPro .

Čtrnáctipalcový dotykový chromebook s WUXGA (1 920 × 1 200 px) displejem poskytuje živé barvy se 100% pokrytím barevného prostoru sRGB. Displej s poměrem stran 16:10 je obklopen tenkými rámečky a vybaven antimikrobiálním sklem Corning Gorilla Glass, které jej chrání před poškrábáním a zároveň odolává skvrnám a bakteriím způsobujícím zápach. Volitelný stylus USI poskytuje 4 096 různých úrovní citlivosti na tlak a náklon. Díky tomu poskytuje pocit přirozeného psaní a přesné tahy při skicování nebo psaní poznámek na displeji v kterémkoli ze čtyř režimů, které umožňují 360° panty chromebooku 2 v 1.

Webkamera s QHD MIPI 2K rozlišením a funkce pro lepší konference a výuku

Jako první chromebooky Acer s webovou kamerou QHD 2K představují tyto nové modely špičkové řešení pro videokonference v práci i ve škole. Kromě toho, že poskytují obraz ve vysokém rozlišení, je webová 2K kamera vybavena technologií časové redukce šumu, která zachovává vysokou kvalitu obrazu i za špatných světelných podmínek, a také fyzickou závěrkou pro ochranu soukromí. Obraz doplňují dva mikrofony a dva reproduktory směřující vzhůru s technologií DTS Audio a vestavěným inteligentním zesilovačem, který poskytuje kvalitnější zvuk bez zkreslení a hlubší basy.

Chromebooky jsou připojené přes Wi-Fi 6E a Bluetooth 5.2 a další periferie připojíte prostřednictvím řady portů včetně HDMI a dvou Thunderbolt 4. Odemykání zařízení je rychlejší a data zůstávají v bezpečí díky volitelné čtečce otisků prstů. Navíc podsvícená klávesnice a touchpad ze skla Corning Gorilla Glass poskytují prvotřídní pocit, takže je radost je používat.

Podpora mise Earthion společnosti Acer

V souladu se závazkem společnosti Acer vytvářet trvalý pozitivní dopad na životní prostředí podporují notebooky Acer Chromebook Spin 714 a Acer Chromebook Enterprise Spin 714 misi společnosti Earthion a mohou se pochlubit několika ekologickými funkcemi a registrací EPEAT. Obsahují recyklované plasty (PCR), zatímco jsou obaly chromebooků vyrobeny výhradně z recyklovaných materiálů včetně obalů z lisované buničiny z recyklovaného papíru, lepenky a dalších přírodních vláken. Také notebooky Acer Chromebook Spin 714 a Acer Chromebook Enterprise Spin 714 splňují certifikaci Energy Star a vyznačují se energeticky úsporným designem.

Odolná konstrukce Chromebooku Spin 714 navíc přispívá k delší životnosti zařízení. Šasi z eloxovaného hliníku splňuje požadavky americké normy MIL-STD 810H na odolnost, takže vydrží každodenní opotřebení, odolá promáčknutí i ohnutí a zabrání vzniku koroze, čímž si zachová špičkový vzhled.

Podpora aplikací a ChromeOS

Nové notebooky Acer Chromebook Spin 714 a Acer Chromebook Enterprise Spin 714 využívají vestavěné podnikové funkce systému ChromeOS, jako je rychlé spouštění, snadné používání a pokročilé zabezpečení. Podporují webové aplikace a aplikace Google Play, takže uživatelé mají přístup ke všem aplikacím, které potřebují pro produktivitu, školu, kreativitu, práci a další.

Zařízení Acer Chromebook Enterprise

Podnikovým uživatelům nabízí Acer Chromebook Enterprise Spin 714 přístup k aktualizaci Chrome Enterprise Upgrade, která odemyká integrované podnikové funkce systému ChromeOS. IT oddělení mohou snadno předat zařízení zaměstnancům s bezdotykovou registrací a umožnit jim bezproblémovou správu a zabezpečení zařízení při současném snížení celkových nákladů na vlastnictví. Zařízení Acer ChromeOS také zbavují IT oddělení všedních administrativních úkolů, usnadňují spolupráci a zabezpečují přístup k datům a aplikacím pro zaměstnance pracující v cloudu.

Cena a dostupnost

Acer Chromebook Spin 714 bude v oblasti EMEA k dispozici v červnu za cenu od 800 €.

Přesné specifikace, ceny a dostupnost se liší v závislosti na zemi prodeje.

Představení . Tiskové zprávy

Diskuse