Acer Swift Go a X s OLED displejem i RTX 4050

24. 3. 2023 10:00    Rubrika: Představení    Autor: TZ

Řada Swift Go přichází na trh s dalšími notebooky Swift se zbrusu novým designem, s procesory Intel Core 13. generace a se systémem Windows 11

Acer Swift Go a X s OLED displejem i RTX 4050
  • Nové notebooky Acer Swift Go 16 a Swift Go 14 spojují nejnovější technologie s živými, barevně bohatými OLED displeji v působivých tenkých a lehkých provedeních s velmi úzkými rámečky
  • Acer Swift X 14 umožňuje vývojářům a tvůrcům zvládnout více díky grafickému procesoru NVIDIA GeForce RTX 4050 Laptop s ovladači NVIDIA Studio Drivers na barevně přesném OLED displeji s vysokým jasem
  • Acer Swift 14 má jedinečný stylový design s hliníkem letecké kvality, diamantem broušenými hranami a nádhernou WQXGA obrazovkou krytou antimikrobiálním sklem Corning Gorilla Glass

Společnost Acer představila první modely nové řady Acer Swift Go, která doplňuje oceňované notebooky Swift určené pro dnešní mobilní profesionály, tvůrce a studenty. Kromě toho byly na trh uvedeny nové notebooky Acer Swift X 14 a Acer Swift 14 s novým moderním designem, nejnovějšími výkonnými technologiemi a všemi nástroji, které uživatelům pomáhají k tomu, aby zůstali produktivní a připojení i na cestách.

Modely Swift Go, Swift X 14 a Swift 14 vynikají novým ultrapřenosným designem, který je neuvěřitelně elegantní a stylový. Začlenění promyšlených prvků, jako jsou ostřejší hrany a strukturální linie, má za následek kultivovaný vzhled těchto notebooků, který osloví často cestující uživatele hledající sebevědomější design a pocit.

Řada notebooků Acer Swift získala v posledních letech také řadu ocenění a model Swift Edge se může pochlubit oceněním CES 2023 Innovation Awards.

„Naše nové notebooky Swift zahajují rok 2023 zbrusu novým designem, který je vznešený, moderní a nabízí výrazný vizuální dojem,“ řekl James Lin, generální ředitel divize Notebooky, IT Products Business, Acer. „Nové notebooky Swift nejenže dobře vypadají, ale kombinují působivou řadu nejnovějších technologií a funkcí, jako jsou OLED displeje s vysokým rozlišením, baterie s dlouhou výdrží a nové procesory Intel Core 13. generace, které poskytují prvotřídní výkon.“

Acer Swift Go – dva nové tenké a lehké modely s úžasným OLED displejem

Zbrusu nový Swift Go 16 (SFG16-71) a Swift Go 14 (SFG14-71) kombinují nejnovější technologie a jsou vybaveny OLED displejem s rychlými obnovovacími frekvencemi. Úžasné displeje těchto tenkých a lehkých notebooků poskytují živý a věrný obraz se špičkovým jasem 500 nitů, 100% pokrytím barevného prostoru DCI-P3 a certifikací VESA DisplayHDR True Black 500. Swift Go 16 je vybaven 16" 3,2K OLED displejem s rozlišením 3 200 × 2 000 px a obnovovací frekvencí 120 Hz, zatímco Swift Go 14 se může pochlubit 14" 2,8K OLED displejem s rozlišením 2 880 × 1 800 px a obnovovací frekvencí 90 Hz. Dlouhé hodiny práce, učení a hraní usnadňuje u těchto displejů certifikace TÜV Rheinland Eyesafe, poměr 16:10 optimalizovaný pro produktivní práci a možnost dotykového ovládání. Podsvícené klávesnice notebooků a touchpady OceanGlass jsou dalšími prvky zajišťujícími plynulou a produktivní práci.

Nové notebooky Swift Go 16 a Swift Go 14 poháněné procesory Intel Core řady H 13. generace a ověřené jako notebooky platformy Intel Evo poskytují špičkový výkon a více než 9,5hodinovou výdrž na baterii. Procesory Intel Core 13. generace s jednotkou Intel Movidius VPU[2] mají specializovaný engine pro umělou inteligenci, který umožňuje špičkovou spolupráci při přehrávání videa, umělou inteligenci bez kompromisů a bezproblémovou integraci. Notebooky jsou také vybaveny technologií Intel Unison, která uživatelům umožňuje snadno propojit počítač se zařízeními se systémem Android nebo iOS a získat tak univerzální a snadno ovladatelné prostředí. Nové řešení staví počítač do centra všech činností a poskytuje svobodu práce napříč operačními systémy pro bezproblémový přenos souborů, volání, zasílání zpráv a správu oznámení, a to vše na jediné obrazovce.

Oba notebooky jsou vybaveny vylepšeným systémem dvou ventilátorů TwinAir, dvěma měděnými heatpipe D6 a klávesnicí s odvětráváním, která odvádí teplo a udržuje nízké teploty, čímž zvyšuje výkon a spolehlivost všude, kam se vydáte. Elegantní design jejich 14,9mm hliníkových šasi vyniká díky 90% poměru obrazovky k tělu a velmi tenkým postranním rámečkům. Čtrnáctipalcový model má úzké rámečky o šířce 4,15 mm, přičemž váží pouze necelých 1,3 kg. Štíhlé boční rámečky 16" verze jsou široké pouhých 4,2 mm a celý notebook váží přibližně 1,6 kg.

Počítače Swift Go 16 a Swift Go 14 jsou připraveny na úkoly v práci, ve škole i na kreativní projekty. Oba jsou vybaveny řadou portů včetně USB-C s rozhraním Thunderbolt 4, HDMI 2.1 a čtečkou karet MicroSD. Notebooky Swift Go také disponují funkcemi videokonferencí PurifiedView včetně rozostření pozadí, automatického rámování a očního kontaktu. Webová kamera s rozlišením 1440p a funkcí Temporal Noise Reduction (TNR) poskytuje vysoce kvalitní obraz i za zhoršených světelných podmínek a ve spojení s technologií Acer PurifiedVoice s redukcí šumu pomocí umělé inteligence zajišťuje ostrý a čistý obraz i zvuk při konferencích a výuce. Rychlá a spolehlivá Wi-Fi 6E zajišťuje nekompromisní a spolehlivé připojení notebooků. Oba notebooky Swift Go 16 a Swift Go 14 nabídnou až 2TB PCIe Gen 4 SSD a až 16 GB LPDDR5 paměti.

Acer Swift X 14 – vysoký výkon díky grafickým procesorům NVIDIA GeForce RTX

Swift X 14 (SFX14-71) uvolňuje potenciál amatérských i profesionálních tvůrců díky pokročilému procesoru a dedikované grafice. Prémiový notebook pohání procesory Intel Core řady H 13. generace a má možnost osazení až grafickou kartou NVIDIA GeForce RTX 4050 Laptop. Tyto výkonné notebooky jsou ověřeny pro NVIDIA Studio a optimalizovány s předinstalovanými ovladači NVIDIA Studio, které tvůrcům umožňují dělat více díky optimální podpoře při spolupráci s dalšími kreativními aplikacemi. Pokročilé chlazení notebooku Swift X 14 zahrnuje větší ventilátor, který nasává více vzduchu, aby udržel vnitřní komponenty chladné, a to i díky samostatnému přívodu vzduchu do klávesnice a dvěma měděným heatpipe D6. Přepracované šasi poskytuje prostor pro větší baterii, která zajišťuje celodenní produktivitu a výkon.

Nádherný 14" 2,8K OLED displej s obnovovací frekvencí 120 Hz živě zvýrazňuje 100 % pokrytí barevné prostoru DCI-P3 a současně se může pochlubit certifikací VESA DisplayHDR TrueBlack 500. Špičkový jas 500 nitů a vysoký kontrast displeje oživují působivé barvy a zároveň zajišťují, že je text ostrý a jasný po celou dobu sledování. Tvůrci mohou bez problémů spolupracovat na cestách díky webové kameře s rozlišením Full HD 1080p a technologiím Acer PurifiedView a PurifiedVoice s funkcí AI redukce šumu. Navíc umožňují nejnovější porty, jako jsou dva USB-C a HDMI 2.1 či čtečka karet MicroSD tvůrcům připojení k displejům, tiskárnám a dalším periferním zařízením.

Acer Swift 14 – stylový prémiový design

Nejnovější model Swift 14 (SF14-71T) s novým vylepšeným designem se může pochlubit tenkým a lehkým unibody šasi opracovaným CNC technologií, které je obaleno nádherným leteckým hliníkem a dodává se v barvách Mist Green nebo Steam Blue. Diamantem broušené hrany a dvojitě eloxované materiály dále zvyšují eleganci štíhlého a prvotřídního šasi, které má tloušťku pouhých 14,95 mm a váží jen 1,2 kg. Touchpad OceanGlass doplňuje prémiový styl notebooku, a zároveň přispívá k misi Earthion společnosti Acer, protože byl vyroben z plastového odpadu vyloveného z oceánů.

Notebook Swift 14 vypadá dobře zvenku i zevnitř, je vybaven procesory Intel Core řady H 13. generace a splňuje kritéria Intel Evo, přičemž nabízí výdrž baterie více než 9,5 hodiny. Do těchto notebooků byla také integrována technologie Intel Unison, která uživatelům umožňuje spolupracovat v různých operačních systémech. Působivé řešení chlazení notebooků Swift 14 zahrnuje konstrukci přívodu vzduchu, která ve spojení se systémem dvou ventilátorů Acer TwinAir a měděnými heatpipe D6 zvyšuje proudění vzduchu, díky němuž tyto notebooky zůstávají chladné.

Acer Swift 14 nabízí dva nádherné 14" dotykové displeje - buď s rozlišením WQXGA (2 560 × 1 600 px), nebo WUXGA (1 920 × 1 200 px), které jsou překryty odolným antimikrobiálním sklem Corning Gorilla Glass.To zvyšuje jejich celkovou odolnost, zajišťuje i odolnost proti poškrábání a zabraňuje růstu bakterií způsobujících skvrny a zápach[4]. Zaměstnanci s hybridním způsobem práce, pracovníci v terénu a studenti na cestách si budou moci užívat konference, výuku a videochaty díky webové kameře Swift 14 s rozlišením 1440p QHD s technologií TNR, technologií Acer PurifiedVoice a dvěma reproduktorům vylepšeným o zvuk DTS. Přihlašování uživatelů je jednodušší bez ztráty zabezpečení díky funkci Windows Hello a integrované čtečce otisků prstů, zatímco dva porty USB-C s rozhraním Thunderbolt 4 a port HDMI 2.1 poskytují pohodlné připojení k periferním zařízením.

Cena a dostupnost

  • Acer Swift Go 16 (SFG16-71) v oblasti EMEA za cenu od 1 099 €.
  • Acer Swift Go 14 (SFG14-71) v oblasti EMEA za cenu od 999 €.
  • Acer Swift X 14 (SFX14-71G) v oblasti EMEA v květnu za cenu od 1 499 €.
  • Acer Swift 14 (SF14-71T) v oblasti EMEA za cenu od 1 699 €.

Přesné specifikace, ceny a dostupnost se mohou lišit podle země prodeje.

Představení . Tiskové zprávy

Diskuse