ASUS TUF - herní notebooky s procesory Intel i AMD a grafikami AMD i NVIDIA

13. 4. 2023 07:00    Rubrika: Představení    Autor: TZ

Nové herní notebooky TUF Gaming A15/17 (FA507/707) a F15/17 (FX507/707) s procesory až Intel Core i9-13900H nebo AMD Ryzen 9 Zen 4 a nejnovějšími notebookovými grafickými kartami GeForce RTX 40, které nabízejí maximální rychlost, spolehlivost a výkon pro potřeby hráčů.

ASUS TUF - herní notebooky s procesory Intel i AMD a grafikami AMD i NVIDIA

ASUS TUF Gaming A16 Advantage Edition (FA617) - dokonalý herní zážitek

ASUS TUF Gaming A16 Advantage Edition (FA617) je výkonný herní notebook určený pro ty, kteří chtějí streamovat a hrát nejnovější hry. Je vybaven procesorem Ryzen 9 Zen 4, grafikou až Radeon RDNA3 a technologii AMD Smart Access Graphics. Novinka zpříjemňuje hraní her a sledování oblíbeného obsahu díky tenčím rámečkům, 90% poměru obrazovky k tělu a QHD panelu s obnovovací frekvencí až 240 Hz. Notebook je vybaven 84 lopatkami ventilátorů Arc Flow a až sedmi teplovodivými trubicemi a čtyřmi ventilačními otvory, které účinně odvádějí teplo z těla počítače.

A16 Advantage Edition přináší také podporu hardwaru nové generace díky integrovanému konektoru USB4, až 2 TB PCIe 4.0 x4 úložišti a RAM DDR5 4800 MHz. Všechny sloty pro paměť RAM a úložiště jsou navíc snadno přístupné pro budoucí upgrade. Notebook se vyznačuje novým barevným provedením Sandstorm inspirovaným vojenským stylem. V odolném šasi nechybí velká baterie s kapacitou 90 Wh a podpora USB-C Power Delivery. Podpora audia Dolby Atmos zajistí, že hráči dostanou ze zvukových stop a hudby maximum. Obousměrné potlačení šumu pomocí umělé intelligence se zase postará o čistou hlasovou komunikaci.

ASUS TUF Gaming F15/17 a A15/17 (FX507/707 a FA507/707) - výkonné a odolné

Notebooky ASUS TUF Gaming F15/17 sázejí na procesory až Intel Core i9-13900H, zatímco modely TUF Gaming A15/17 obsahují procesor AMD Ryzen 9 Zen 4. Zcela plynulou grafiku ve hrách obstarají nejnovější notebookové grafické karty GeForce RTX řady 40, které spolehlivě zajistí vysokou snímkovou frekvenci ve spoustě moderních her i v rozlišení 1440p. Díky technologiím využívajícím umělou inteligenci, jako je DLSS, poběží podporované tituly s ještě vyšší snímkovou frekvencí, což se odráží na mimořádně plynulém obrazu. Když se vaše herní knihovna zaplní, stále je k dispozici prázdný slot M.2 NVMe PCIe Gen 4x4 SSD pro snadné rozšíření úložné kapacity.

Novinkou pro rok 2023 je, že všechny čtyři modely jsou vybaveny přepínačem MUX Switch s technologií NVIDIA Advanced Optimus, které nabízejí výkon nebývalé úrovně. MUX Switch umožňuje notebooku při hraní her obejít integrovanou grafiku, čímž se zvýší jeho výkon a zkrátí latence. Technologie NVIDIA Advanced Optimus umožňuje, aby tento proces probíhal automaticky, což hráčům dává vyšší výkon ve hrách, aniž by museli stisknout jediné tlačítko.

Výkonný hardware ale vyžaduje i vynikající chlazení. Součástí systému chlazení jsou dva ventilátory Arc Flow s 84 lopatkami, jejichž lopatky se zužují na pouhých 0,1 mm, aby se snížily turbulence. Tyto ventilátory poskytují až o 13 % větší průtok vzduchu než jejich předchůdci a zároveň jsou tišší než u loňských modelů. Poskytují také přístup k vyšším cílovým hodnotám výkonu GPU pro ještě vyšší výkon.

Představení . Tiskové zprávy

Diskuse